Следва

Чудим се дали ни харесва: Мъжката колекция на Ашър Ливайн есен-зима 2012

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Поредният Photoshop скандал се разигра в модата през изминалата седмица. Моделът Коко Роша се появи н...

All fashion преди 11 години

Elle Бразилия съблече Коко Роша без нейно съгласие

Поредният Photoshop скандал се разигра в модата през изминалата седмица. Моделът Коко Роша се появи на корица на бразилския Elle в рокля с оскъдна горна част на Джулиън Макдоналд и броят се превърна в истински касов хит, изкупен от любопитните читатели, които вероятно са се надявали да видят прелестите на сексапилния топ модел на вътрешните страници.

Оказва се обаче, че народът е подлъган, а Роша е жестоко оскърбена от списанието, което иначе се слави с добрия си имидж, защото бразилските ни колеги са се намесили жестоко в обработката на кадрите, толкова, че са „изтрили“ ненужните дрехи с вълшебната програма и са оставили красивицата само в тази ефирна "дреха".
Търговска стратегия, наричат това разпространителите. Лош вкус, смятаме останалите.

"Под роклята носех боди, а в договора ми ясно пише, че не позволявам голи снимки с мое участие, а те просто са изрязали ненужното и са оставили впечатлението, че аз съм си показала гърдите на корицата"
, възмутено коментира Коко Роша в списание Ню Йорк.

Продажбите от това рисковано решение може и да са се утроили, но определено този некоректен и дори глупав ход носи след себе си неприятни последици. Впечатлението е лошо и оставя неприятен вкус и у читателите, подведени от заблуждаваща корица, и у топ моделите, които продават корици и без да е необходимо да показват гърдите си. 

Дженифър Лопес - цялата в злато на American Idol


Златото увлича, притегля към себе си, носи благородство и магия, но е и ужасно опасно. Опасността идва от прекалената консумация, пример за което ни предоставя в цялото си великолепие Дженифър Лопес.

Певицата и актриса, която наскоро се разведе с Марк Антъни, е щракната в красиво сако Temperley London, съчетано със златни харем панталони, обувки пак в злато и едри златни бижута за снимките на American Idol, риалити формата, на който e сред звездното жури този сезон.

Визията на Джен напомня на сценичен цирков костюм и сме напълно категорични  в осъждането му.  Прекрасен пример за неглижирането на двете ни любими и свещени изречения в модата: "Мярата е всичко" и "Малкото е повече" и съответния от това резултат. 

Ех, Дженифър...  

А за златото, примери как да го носим с вкус колкото искаш. Някои от добрите са тук - как да го носим >>

Лейбълът на ексцентричната дизайнерка Бетси Джонсън обяви фалит

Всяка новина за емблематична марка, която страда от финансовата криза и е заплашена да изчезне завинаги от индустрията, не е добра новина. След като Aquascutum с неговата 160-годишна история затоври фабирката си в Англия и обяви банкрут, миналата седмица компанията собственик на Betsey Johnson последва съдбата му, в резултат на което повечето бутици на дизайнерската марка ще бъдат затворени през май и юни тази година.



Самата Джонсън няма да изгуби работата си, защото остава криейтив директор на лейбъла, но занапред ще се фокусира върху създаването на по-евтини линии, които ще се продават в Macy’s.

Марката Betsey Johnson залага обикновено на супер женствените, но леко пънк рокли, отдалеч напомня на Уестууд, но в по-обуздан период, а ревютата й винаги са били истинско шоу с много специални ефекти и ухилени до уши манекени, и коронния номер - превъртането на ръце в края на всяко дефиле.

Жалко наистина!

Маноло Бланик няма да влиза в колаборация с J. Crew, поне засега

Миналата седмица тръгнаха слухове за специална колекция на майстора на обувки Бланик за популярната марка J. Crew, но изпълнителните директори и на двете компании отрекоха това да е факт.  За този проект се заговори след като култовите обувки Manolo Blahnik се появиха на презентацията на есенната колекция на американската марка върху краката на моделите.

За голямо съжаление тази колаборация няма да се случи или ако се случи, ще е чак през есента, нищо, че ние вече си представяме как биха изглеждали моделите - пастелни цветове или принтове, класически остър връх, задължително висок и тънък като стотинка ток. И всичко това на хубава цена.

Е, да, ама не! Не и този сезон!

Мъжът на Ашър Ливайн



Млад нюйоркчанин, доста мрачен. Това е дизайнерът, името му е Ашър Ливайн. Мъж с брада, мъж с крокодил на гърба, мъж - герой от, да речем, Game of Thrones, или просто мъж като мъж - това е моделът на неговите дрехи за есента и зимата на 2012-та.

Не знаем защо, но като изключим наистина добрия силует, нещо в цялата тази геройска дързост, която покрива красивия модел, ни идва малко в повече. Или брада, или крокодил, защото понятието too much изплува в главите ни, гледайки тези предложения, а това не е добър атестат.

Виж колекцията тук>>

More All fashion