Следва

Десетимата най-адекватни родни хубавци, които не се подхлъзнаха от славата

NEWS: 46 000 долара на месец иска от бащата топ моделът Линда Еванджелиста за отглеждането на сина си

Легендарната Линда Еванджелиста, която помним освен с изключителната моделска кариера, още и с ...

All fashion преди 11 години

Легендарната Линда Еванджелиста, която помним освен с изключителната моделска кариера, още и с легендарното й изречение, че "за по-малко от 10 000 долара на ден не става от леглото", сега разбуни света с настояването, че 5-годишният й син не може да живее с по-малко от 46 000 долара на месец.

Свръхбогатият модел и бившият й приятел - милиардер и баща на детето, Франсоа-Анри Пино, влязоха в страховита битка в Манхатънския съд миналия четвъртък, като налице са всички шансове да се подобри досегашния рекорд за издръжка на дете.

Ако Еванджелиста получи това, което желае, синът й, Оги, няма да става и една сутрин от леглото си за по-малко от 1 500 долара от татко си.

Сметнато на годишна база, за всяка година Оги ще вземе нето 807 000 долара.

“Това е изненада. Аз не бих се наел да смятам сумите все още”, казва известният бракоразводен адвокат Раул Фелдър, помолен да коментира космическите щения на Линда.

Фелдър, както и негови колеги, специалисти в областта на семейното право на щата Ню Йорк, изпоразвели къде що има богаташ в щата, добавят също, че при присъждане издръжката на дете, съдът взема предвид колко е реалната сума за отглеждането му.

“За това си има формули", твърдят адвокатите в противовес на твърдението, че за издръжката ще се гледат банковите сметки на бащата.

49-годишният Пино е шеф на PPR, конгломератът, който притежава Yves Saint Laurent, Gucci и Bottega Veneta. Той притежава луксозни къщи в Париж и Лос Анджелис, има колекция от над 60 изключително скъпи часовника и де факто се разпорежда с едни 11.5 милиарда долара фамилно имущество и активи, вкл. аукционната къща Кристи, футболни отбори, огромни масиви лозя и пр.



Същият е женен за омагьосващата хубавица от големия екран Салма Хайек.



В момента Пино оспорва невероятната сума за издръжка, поискана от Еванджелиста, твърдейки, че подобни цифри са прекалени дори за човек като него, известен като "Краля на лукса".

 
Линда със сина си и Франсоа Анри Пино с дъщеря си Валентина

Линда пък от своя страна е категорична, че хлапето се нуждае освен от всичко друго, още от бодигард и личен шофьор, което оправдава иска. “Трябва да го предпазя,” казва моделката пред списание Love през февруари.

Любопитно е, че предвид обяснението на Еванджелиста, че детето се нуждае от бавачки 24 часа в денонощието, съдът я запита на заседание колко точно часа на седмица работи самата тя.

“Когато работя, това може да означава и 16-часов работен ден”, отговаря дамата отбранително. “В дните, в които не работя, влагам времето в работа по своя имидж. Трябва да правя гимнастика. Имам часове в козметични и фризьорски салони. Аз трябва да поддържам форма точно както спортистите".



Освен издръжката, майката на Оги настоява да му бъде осигурена и къща, еквивалентна на тази за 13 милиона долара, която вече е осигурена за дъщерята на Пино и Хайек, 4-годишната Валентина, в Калифорния.

Ако исканата сума бъде присъдена, Пино ще стане най-скъпо плащащият баща в САЩ, биейки рекорда на хип-хоп звездата P.Diddy, който досега водеше класацията със своите 19 000 долара на месец за сина си Джъстин, които от 2005 година плаща на майката на детето Миза Нилтън Брайм.

Освен всичко, пикантността на битката се подсилва и от факта, че са замесени изключително богати хора. Това е едва вторият такъв случай след осъждането през 1999 на милиардера Рон Перелман от милионерката и негова бивша съпруга Патриша Дъф, да плаща по 12 000 долара на месец издръжка за дъщеря им Валентина.

46-годишната Еванджелиста има в кариерата си повече от 600 корици на списания и около 8 милиона долара приходи от моделските си занимания. Само през миналата година тя изкара 1.8 милиона като рекламно лице на линията очила на Шанел и като лице на L’Oreal.

Живее в Челси, но държи и втори апартамент близо до училището на сина си в Ийст Сайд.

До миналото лято тя се срещаше с друг милиардер, Питър Мортън, един от създателите на Hard Rock Cafe.

 

Скоро след раздялата им тя отправи иска си към Пино, обявявайки, че той никога не е плащал каквото и да е за издръжката на детето.

От този момент Пино плаща необявена сума за отглеждането на Оги, отделно от това финансирайки обучението и грижата за здравето му. Но Еванджелиста твърди, че това не е достатъчно.

В интервю пред френското Elle от миналата година Пино се защити в пространно интервю от обвиненията, че е лош баща и не се грижи за сина си.

“При всяка възможност той е бил приеман в семейството ми като равен, както във Франция, така и в Щатите", споделя бащата за сина си, който по френските закони има право да наследи 1/4 от собствеността на баща си.



“Той е равноправна част от моето семейство,” добавя богаташът.

Двамата с Линда са гаджета от септември 2005 до януари 2006. Тя е бременна, когато Пино започва да излиза с Хайек през април 2006.

Манекенката пази името на бащата в тайна до момента в който го обяви пред съда миналия август, откогато датира и сагата, за която разказваме.

Оттогава е и битката за издръжка, която се пренесе в съда след като двамата не можаха да постигнат споразумение.

Решението се очаква до дни.
 

More All fashion