Следва

NEWS: Анна Дело Русо прави аксесоари в колаборация с H&M

Скандал! Смениха Мис България 2012, новата е Габриела Василева

След скандал с фалшиво гласуване организаторите обявиха вота на публиката за невалиден...

All fashion преди 11 години

"Габриела Василева ще е новата Мис България. Тя изпреварва с една точка Ина Манчева, след като гласът на публиката беше анулиран. Това е много грозна постъпка спрямо тези красиви момичета. Ние заставаме изцяло зад момичетата."
 

Това съобщи ексклузивно в "Гореща точка" по ТВ 7 Стойчо Керев, председател на журито в конкурса. Лично той като председател е дал това предложение.
 

"Ще има промяна в класирането. За нас е важно този конкурс да е прозрачен. Бихме желали да няма и капчица съмнение. Тази година бяха преодолени защитите на сървъра за гласуване. Ние спряхме компютрите в 5 часа, но това време се оказа много малко за преброяване на гласовете. Оказа се, че IP-адресите, от които се гласуваше бяха от странни места – Бангладеш, Китай... това ни накара да касираме този вот."
 

Непосредствено след финала, IP-специалисти установили, че странно голям брой гласове идват от поредни или много близки номера – предимно от Пакистан. Всички те били насочени към Ина Манчева.
 

Манипулацията станала посредством софтуер, който дава достъп до нечий компютър от разстояние, без собственикът му да знае.


"В момента, в който колегите са открили тази хакерска атака, се свързаха с мен, за да обсъдим ситуацията. Гласът на публиката – 10-тия член на журито, е бил решаващ. Той носи 3 точки.
 

Това е невалиден глас и при това положение го отстранихме, като останаха останалите 9 бюлетини. Според тях, на първо място е Габриела Василева, а на второ Ина Манчева. Не се знае какви са поводите на хакера, но той вместо доброжелател, се оказа зложелател", обяви извънредното решение на no! frame Стойчо Келев.
 


Габриела Василевa (вляво) е новата Мис България, след като журито касира вота на публиката и тя изпреварва с една точка Ина Манчева, която бе коронясана преди дни на официалната церемония (вдясно)
 

Разбира се, на "миската за един ден" Ина изобщо не й беше леко да приеме тази новина. Очите на красавицата бяха пълни със сълзи, но въпреки това се държа на положение.
 

"Тази ситуация определено накърнява достойнството ми, защото преди 5 дни бях обявена за Мис България 2012. На 17 години съм и вече научих какво е измама. Чувствам се обидена, определено. Това трябваше да се провери доста по-рано. Сега аз съм жертва", коментира с пресипнал глас Ина.
 

Тя предаде короната на новата Мис в ефир, но отказа да сложи короната на подгласничката, която й бе дадена в замяна. "На официална церемония аз бях обявена за Мис България и сега не знам дали искам да приема тази корона, трябва да си помисля", добави екс миската и се разплака.
 

Габриела видимо доволна пък заяви: "Объркана съм и не знам как да реагирам. Но съм сигурна, че с Ина ще останем приятелки и ще си помагаме в каузите, в които участваме. Разбирам, че ѝ е много тежко. Сигурна съм, че ще се справя и ще се посветя напълно на каузата".
 

Новата Мис България учи икономика и бизнес в УНСС, обича фитнес, спортно катерене и танци. Неин роден град е Бяла Слатина. 


12-те финалистки дефилираха на пищна церемония почти преди седмица, която беше съпътствана от много танци, мултимедиа, музика, популярни гости и специални ефекти. За атмосферата допринесоха Орлин Павлов, Рут Колева и британската певица Моник Лоренс.

 

More All fashion