Следва

Стрийт стайл вдъхновения... Код: Пъстро

Дизайнери за следене: Корнъл Болт с неговите необятно сини нюанси

  Корнъл Болт е млад, смел и нетрадиционен, и вече доста популярен в модните среди като много, много обещаващ ...

All fashion преди 11 години

Корнъл Болт е млад, смел и нетрадиционен, и вече доста популярен в модните среди като много, много обещаващ талант. 

Започва да учи мода, и по-конкретно специалност Стил&Дизайн в Университета по приложни науки в Цюрих. Асистира на Лела Шерер и Кристоф Хефти в Антверпен за 5 месеца, докато учи, и точно този е моментът, в който решава да прекъсне обучението си в Швейцария и да се премести в Лондон, където записва бакалавърски курс по дамска мода в магичния колеж Central Saint Martins. От момента на завършването е нает като дизайн-консултант на италианския бранд Replay.

Учението не му е достатъчно обаче, и амбициозният Болт записва и магистърска програма в CSM, като в първата година помага в ателието на дизайнера Michael Van Der Ham.

След 2010, годината, в която завършва младият дизайнер е сред финалистите във Fashion Fringe, платформата, която от 2003 дава възможност на кадърни, заети с дизайн хора да показват нещата си пред публика, индивидуално и при цялата необходима подкрепа за това.


Пролет-лято 2012 

Така Корнъл показва своята първа самостоятелна колекция - Пролет/Лято 2012, която привлича погледите с минимализъм, но жив, а не стерилен, с изключително внимание към детайла като ципове, биета, подгъви, и смела обработка на тъканите така, че да изглеждате необичайни и много приятни на пипане.


Пролет-лято 2012 

Публиката харесва много интерпретациите на Болт върху темата деним от тази колекция, но също и смелите силуети, като този на роклята балон или полата, която се състои от две части. Специалистите съзират око и ръка на истински артист, освен в начина, по който крои и шие, още и в маниера, по който представя моделите, цялостното им стилизиране, вкл. и грима.


Гримът от представянето на колекция есен-зима 2012/13


Пролет-лято 2012

Ние харесваме много богатството на сини нюанси в пролетно-лятната му колекция, от тъмно до небесносиньо, през кобалт и индиго до почти черно. Простите, но много интересни рокли с фасон на Т-шърт, както и цялостното графично усещане от дизайна му.

Болт представи и колекция Есен/Зима 2012 (в галерията горе), в която отново виждаме преливане на тоновете, този път от виолетово-лилаво до бледо розово и обратно, както и супер интересни решения при бижутата и обувките.

Определено интересен и различен, име, което ще запомним и следим.
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 7 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.