Следва

Стрийт стайл вдъхновения... Код: Пъстро

Дизайнери за следене: Корнъл Болт с неговите необятно сини нюанси

  Корнъл Болт е млад, смел и нетрадиционен, и вече доста популярен в модните среди като много, много обещаващ ...

All fashion преди 11 години

Корнъл Болт е млад, смел и нетрадиционен, и вече доста популярен в модните среди като много, много обещаващ талант. 

Започва да учи мода, и по-конкретно специалност Стил&Дизайн в Университета по приложни науки в Цюрих. Асистира на Лела Шерер и Кристоф Хефти в Антверпен за 5 месеца, докато учи, и точно този е моментът, в който решава да прекъсне обучението си в Швейцария и да се премести в Лондон, където записва бакалавърски курс по дамска мода в магичния колеж Central Saint Martins. От момента на завършването е нает като дизайн-консултант на италианския бранд Replay.

Учението не му е достатъчно обаче, и амбициозният Болт записва и магистърска програма в CSM, като в първата година помага в ателието на дизайнера Michael Van Der Ham.

След 2010, годината, в която завършва младият дизайнер е сред финалистите във Fashion Fringe, платформата, която от 2003 дава възможност на кадърни, заети с дизайн хора да показват нещата си пред публика, индивидуално и при цялата необходима подкрепа за това.


Пролет-лято 2012 

Така Корнъл показва своята първа самостоятелна колекция - Пролет/Лято 2012, която привлича погледите с минимализъм, но жив, а не стерилен, с изключително внимание към детайла като ципове, биета, подгъви, и смела обработка на тъканите така, че да изглеждате необичайни и много приятни на пипане.


Пролет-лято 2012 

Публиката харесва много интерпретациите на Болт върху темата деним от тази колекция, но също и смелите силуети, като този на роклята балон или полата, която се състои от две части. Специалистите съзират око и ръка на истински артист, освен в начина, по който крои и шие, още и в маниера, по който представя моделите, цялостното им стилизиране, вкл. и грима.


Гримът от представянето на колекция есен-зима 2012/13


Пролет-лято 2012

Ние харесваме много богатството на сини нюанси в пролетно-лятната му колекция, от тъмно до небесносиньо, през кобалт и индиго до почти черно. Простите, но много интересни рокли с фасон на Т-шърт, както и цялостното графично усещане от дизайна му.

Болт представи и колекция Есен/Зима 2012 (в галерията горе), в която отново виждаме преливане на тоновете, този път от виолетово-лилаво до бледо розово и обратно, както и супер интересни решения при бижутата и обувките.

Определено интересен и различен, име, което ще запомним и следим.
 

More All fashion