Следва

Editor’s choice: Хидратираща серия продукти от Delarom и как действат върху кожата ни

Питай ме, питай ме: Кой крем за лице със слънцезащитен фактор е подходящ за моята кожа

Има дневни продукти със слънцезащитен фактор, които хидратират и предпазват кожата от слънцето, но техният ...

Body преди 11 години

Когато става въпрос за най-подходящия крем за лице в началото на лятото, той трябва да отговаря на важните условия - да хидратира кожата, да има задължително защитен фактор, който предпазва от стареене, благоприятни за което са слънчевите лъчи, да е лек като текстура, без да оставя мазен слой, но и да е добра основа за грима.

Предната седмица ViewSofia направи селекция на 10-те  най-добри продукта за лице с UV защита, които са от различни категории - дневни кремове, защитни екрани и кремове с висока степен на протекция. От това възникна въпрос на читател, който не оставихме без отговор, за да дадем максимално практична информация как да открием точно нашия крем за лице. 

Въпрос от holygrace в коментарната форма, публикуван на 04/05/2012, 11:06
„… Тези продукти могат ли да се ползват като хидратиране преди фон дьо тена или са твърде мазни? Защото аз много се чудя как да съчетая някаква гел-емулсия и сънблок защита без да става тежко на лицето...?"

Скъпа, holygrace, след разговор със специалист, отговаряме на твоето запитване подробно:

Има дневни продукти със слънцезащитен фактор, които хидратират и предпазват кожата от слънцето, но техният фактор обикновено не е висок и ако кожата е склонна към пигментации или прекарвате повече време на слънце, тази защита не е достатъчна. Това са обикновените дневни кремове.

Защитните екрани от своя страна не са предназначени за хидратация. Тяхното основно действие е свързано със защита от замърсяването и вредния ефект на слънцето в градска среда за предотвратяване на преждевременното стареене и образуването на пигментни петна. Текстурата на тези продукти като Clarins UV Plus HP SPF 40 Day Screen High Protection е изключително лека и копринена без мазнини и се разнася много лесно, невидима е и оставя матов завършек върху кожата. Не са предназначени за самостоятелна употреба, но се нанасят върху дневната грижа (крем, крем-гел, флуид и т.н.) и преди фон дьо тена. Съвместими са всички продукти от бялата и декоративна козметика.

Подходящи са за всеки тип кожа, дори и за тези, които са склонни към омазняване. Не оставят усещане за маска. 

Няма нужда да се нанасят отново през деня, освен в случаите, когато лицето ви е било в контакт с вода или ако сте попили със салфетка кожата след изпотяване. Можете да ги използвате ежедневно или в дните, когато прекарвате повече време на слънце (разходки и т.н.), през уикендите.

Кремовете със слънцезащитен фактор, които са добра основа за грим, са леки като текстура дневни кремове, които не оставят мазни петна върху кожата - това са Bioderma Photoderm MAX Ultra-Fluid SPF 50, NIVEA VISAGE Q10 PLUS SPF15, Bioten SKIN DEFENCE, ROC COMPLETELIFT HIGHLY NOURISHING LIFTING CREAM, Sisley Sunleÿa Age-Minimizing Sun Protection и не искат повторно нанасяне в рамките на деня. Те хидратират кожата и върху тях се нанася фон дьо тен или друга покривна основа без да оставя това чувството за тежест върху лицето. 

За стабилна протекция за плаж или в града са LAVERA ANTI-AGEING SUN MILK SPF 15, Eucerin Sun Cream Face SPF 50 и Carroten Botanicals, SPF 30, които са в малки опаковки за лесно пренасяне в дамската чанта, защото искат повторно нанасяне, особено след намокряне или изпотяване. Те не са подходяща основа за грим, но хидратират кожата и едновременно я предпазват от стареене.

Лекотата на Golden Rose Минерален фон дьо тен, SPF 15, пък го прави чудесен продукт, който едновременно хидратора, покрива и матира кожата. 

Виж цялата селекция тук>> 

More Body