Следва

NEWS: Schiaparelli се завръща през февруари 2013 г.

Най-интересното от Австралийската седмица на модата пролет-лято 2012/13

Повечето австралийски дизайнери тук, у нас, се чуват за първи път, но са толкова интересни като мисъл и ...

All fashion преди 11 години

Повечето австралийски дизайнери тук, у нас, се чуват за първи път, но са толкова интересни като мисъл и концепция, че следва да бъдат щателно разгледани. Да не говорим, че модата, убедили сме се, ражда страхотни неща на много необичайни за нея дестинации. Точно такава е Новият свят – Австралия, континентът, който често определят като безкрайно красиво място, но адски скучно. Седмицата на модата там, която свърши на 4 май, обаче опровергава тези мнения. Защото от всичко видяно в 5 модни дни личното ни усещане за дизайнерите там е, че творческата им сила все още не е овладяна и точно там е голямата им сила.

Като се има предвид, че пролет-лято 2012/13 там ще настъпи през декември (сезоните са точно обратното на тези в Европа и Северна Америка) на нас лятната доза силна австралийска мода ни идва точно навреме за морските дестинации. Всичко се случва в Сидни и за разлика от Милано, Париж, Ню Йорк, Берлин, Лондон, Mercedes-Benz Fashion Week в големия административен град не включва VIP-посещения като например това на Анна дело Русо, Оливия Палермо или Алекса Чънг, но затова пък всички са концентрирани повече в ревютата, отколкото в първия ред пред тях.



Виждаме една много австралийска мода – принтове, тропически мотиви, къси рокли, дълги асиметрични поли, кафтани във вечерни премени, ярки цветове, пастели, изобщо вдъхновения за лято, улици и райски плажове. 
Като казахме плажове, австралийският лейбъл We are Handsome, чиито бански Риана обожава да носи, показа истинска джунгла с последната си инспирация принтове и ни накара да се замечтаем за нови, по-далечни дестинации - Австралия - на другия край на света, защо не! 

Освен познатата ни марка обаче в тези 5 дни се нагледахме на повече от 30 любопитни дизайнерски бранда, които събрахме в една галерия от снимки. Виж какво се случва с модата в Австралия горе>>

More All fashion