Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

We love: Специалната синя колекция на Acne се вдъхновява от Принц Чарлз, Серж Гензбург, Джеръми Айрънс

Вдъхновени от портретите на фотографът Сноудон, снимал едни от най-влиятелните и известни личности, лейбълът създава осем красиво направени ризи

All fashion преди 11 години

Шведският бранд Acne не спира да ни удивява с нови и нови идеи и съответно с все повече колекции – било то лимитирани или не.

След като преди няколко седмици модната марка пусна на пазара прелестната бяла капсулна колекция, от която бяхме очаровани, сега идва ред и на синя колекция ризи с една обединяваща идея между тях.

Вдъхновени от портретите на фотографът Сноудон, снимал едни от най-влиятелните и известни личности, лейбълът създава осем красиво направени ризи. Самият той е голям любител на синия цвят и в частност на сините ризи и в кариерата си е снимал множество известни личности, сред които е дори кралицата на Великобритания, облечени в студения нюанс.

Всички тези фотоси Сноудон събира в книга, която съдържа 61 портрета на световноизвестни лица като принц Чарлз и принцеса Даяна, Агата КристиДайвид Бауи, Джеръми Айрънс, Раф Файнс, Иън Маккелън, Маноло Бланик, Тони Блеър и кой ли още не.

Идеята е блузите от колекцията унисекс модели на Acne да наподобяват тези, които са носили популярните лица, които през годините Сноудон е снимал.

Новата капсулна колекция в различни материи и нюанси на синьо ще бъде пусната в продажба от 15 май, а ризите стартират с цени от 220 долара в онлайн магазина на Acne.

Определено ще си заслужават, дори само като си помислим, че може да имаме риза като на принцеса Даяна!


 

More All fashion