Следва

Древен Китай в сърцето на София

Фестивал на българското кино в Рим

Днес започва петото издание на Фестивала на българското кино в Рим. Филмите, които имат честта да бъдат прожектирани в италианския град, са: ...

Movies & TV преди 11 години

Днес започва петото издание на Фестивала на българското кино в Рим. Филмите, които имат честта да бъдат прожектирани в италианския град, са: два епизода на сериала “Под прикритие”; "Подслон" на Драго Шолев, разказващ за трудните взаимоотношения между деца и родители, "Аве" на Константин Божанов, където се срещат толкова различаващите се Камен и неуловимата Аве, изпълнените с носталгия по миналото герои от "Кецове" на Иван Владимиров и Валери Йорданов. "Лора от сутрин до вечер", режисьор Димитър Коцев - Шошо.

Обединяващото в посочените по-горе филми, са разказаните истории , които ще бъдат излъчени и във филмова къща „Вила Боргезе "  в Рим от 9 до 11 май.



През годините фестивалът се превърна във важно място за срещи на италианците с българските кинодейци. По време на настоящото издание на кинофеста министерството на културата на България ще присъди награди за цялостно творчество на двама от най-прочутите италиански кинодейци - режисьора Еторе Скола и продуцента Виторио Чеки Гори.


Фестивалът, организиран от Българския културен институт в Рим, ще се проведе във филмова къща „Вила Боргезе ".


 

More Movies & TV