Следва

Ново поколение филъри гарантират красива и свежа кожа без болка

Да или Не на домашните маски

Понякога в опитите си за великолепна коса или лице, използваме неподозирани за козметичните компании продукти като свинска мас, ракия или аспирин

Hair преди 11 години

Ако има поне една жена /а може би и мъж/, която не се е озовавала в събота следобед под душа сред кански усилия да отмие и последния кичур с мед, част от забърканата преди два часа смес от бабините рецепти за хубост, молим да си вдигне ръката. Макар и да сме твърдо убедени, че такава няма.

Причините да си сложим яйце, зехтин, оцет, дори и свинска мас върху косата, или пък лицето, са ясни - първо, е природно чисто и знаем, че ако не ни помогне, поне няма да ни навреди, и, второ, излиза почти без пари и се намира във всеки хладилник.

Знаем и още, че медът подхранва, зехтинът прави косата мека и лъскава, а тялото овлажнено, оцетът измива корените в дълбочина, а настъргана краставица половин час върху лицето и очите помага при подпухване или ако кожата е суха и има нужда от хидратация.

Полезни факти, които ни теглят към домашни експерименти.

Но опитът ни показва също, че ако лежиш с настърган домат върху лицето, трябва да подложиш кърпа-две - една влажна да отмиваш сокът от зеленчука, потекъл към очите или ушите, друга, на която да легнеш удобно, в случай, че се изправиш рязко и зацапаш леглото или дивана.

Гигантски трудно е да отмиеш миризмата на жълтък и зехтин, които остават след няколко нанасяния на балсам и пръскане с освежаващ дезодорант.

И не е ли хиляди пъти по-удобно да вземеш хубава маска с натурални съставки от близката аптека или пък да се довериш на експертите в грижата за косата, се запитахме след един такъв урок по домашен бит и техника, от който ни трябваха часове да премахнем сварилия се от горещия душ белтък от главата на приятелка, защото забравила да го отдели от жълтъка. 

Понякога в опитите си за великолепна коса или лице, използваме неподозирани козметични бъркотии като свинска мас, ракия или аспирин. А дали всъщност си заслужава изпитанието?

Ти как мислиш? Да или не на домашните маски при наличието на толкова ефикасни продукти на пазара?

 

Анкета

Да или Не на домашните маски

More Hair