Следва

We love ... детските очила на Very French Gangster

Дизайнерът Соня Рикел призна, че страда от болестта на Паркинсон

Дъщерята на Рикел - Натали /на снимката/, която е творчески директор на модната къща от 1995, подкрепя майка си ...

All fashion преди 11 години

Повече от 15 години Соня Рикел се бори с болестта на Паркинсон. Дизайнерът признава този факт в нова книга в съавторство с френската журналистка Джудит Периньон.

Книгата е със заглавие N'oubliez pas que je joue (Не забравяй, че това е игра). В нея коварното заболяване е кодирано с "P de P", което в превод означава приблизително "Паркинсоновата кучка."

Смята се, че мадам Рикел е решила да даде гласност на проблема поради невъзможност да пази в тайна симптомите, най-виден от които е тремора.

"Не исках да демонстрирам болката си. Държах се, мъчих се, колебаех се, опитах да бъда невидима, да се преструвам, че нищо не се е случило. Но не е възможно, поне за мен", пише тя, допълвайки, че колегите в модната й къща не са позволили да бъде снимана с протезите, които ползва от няколко години.

Дъщерята на Рикел - Натали /на снимката/, която е творчески директор на модната къща от 1995, подкрепя майка си безпрекословно. Очаква се книгата да се приеме извънредно добре, Соня Рикел е истинска икона на френската мода, а и признанието за проблем и справянето с него са определено любопитни на широк кръг читатели.

 

More All fashion