Следва

We love ... детските очила на Very French Gangster

Дизайнерът Соня Рикел призна, че страда от болестта на Паркинсон

Дъщерята на Рикел - Натали /на снимката/, която е творчески директор на модната къща от 1995, подкрепя майка си ...

All fashion преди 11 години

Повече от 15 години Соня Рикел се бори с болестта на Паркинсон. Дизайнерът признава този факт в нова книга в съавторство с френската журналистка Джудит Периньон.

Книгата е със заглавие N'oubliez pas que je joue (Не забравяй, че това е игра). В нея коварното заболяване е кодирано с "P de P", което в превод означава приблизително "Паркинсоновата кучка."

Смята се, че мадам Рикел е решила да даде гласност на проблема поради невъзможност да пази в тайна симптомите, най-виден от които е тремора.

"Не исках да демонстрирам болката си. Държах се, мъчих се, колебаех се, опитах да бъда невидима, да се преструвам, че нищо не се е случило. Но не е възможно, поне за мен", пише тя, допълвайки, че колегите в модната й къща не са позволили да бъде снимана с протезите, които ползва от няколко години.

Дъщерята на Рикел - Натали /на снимката/, която е творчески директор на модната къща от 1995, подкрепя майка си безпрекословно. Очаква се книгата да се приеме извънредно добре, Соня Рикел е истинска икона на френската мода, а и признанието за проблем и справянето с него са определено любопитни на широк кръг читатели.

 

More from View Sofia

Истории от живота: Соня Рикел - кралицата на плетивата и 86-годишно величество

All fashion преди 7 години

В слънчевата сутрин на 25 август, Соня Рикел почина в дома си в Париж на 86-годишна възраст. Преди 4 години тя разкри в книга дълго пазената мъчителна тайна, че е болна от Паркинсон...

Родена на 25 май: припомняме си важното за Кралицата на трикото Соня Рикел

All fashion преди 2 години

Преди точно 91 години в малката комуна Ньой сюр Сен, в непосредствена близост до западните покрайнини на Париж, се ражда спокойната, горда и талантлива червенокоса девойка Соня Рикeл

Соня се ражда през май 1930-та в семейството на румънец и рускиня... Sonia Rykiel, един велик живот

Celebrities преди 4 години

Връщаме се към 9-ти септември 2016-та, когато си разказахме историята на великата Соня Рикел, отишла си едва дни по-рано (26-ти август същата година). Днес си я припомняме отново и не че за това има нужда от повод, но ние имаме конкретен - Одисеята на Модната къща, създадена от нея, приключи преди седмици. Малко след като презентира последната си колекция, ръководството на компанията съобщи, че бордът е взел решение за ликвидация. Историята на Соня Рикел и Sonia Rykiel проследяваме в редовете по-долу...

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 23 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.