Следва

Double Trouble: Двубоят на спиралите - Golden Rose срещу YSL

Ново поколение филъри гарантират красива и свежа кожа без болка

Използването на попълнители с цел възстановяване на обем, запълване на бръчки, цялостно контуриране и хидратация на лицето, е процедура, чиято честота расте в пъти с всяка година

Hair преди 11 години

Козметичните процедури за много от нас са още един лесен начин да възвърнем младостта и красотата си бързо и безпроблемно. Една от познатите ни процедури е използването на все по разпространените филъри.

Използването на попълнители с цел възстановяване на обем, запълване на бръчки, цялостно контуриране и хидратация на лицето, е процедура, чиято честота расте в пъти с всяка година. Паралелно с това се променят и използваните продукти и техники на поставяне. В момента на пазара има пребогат избор от продукти, което позволява на специалистите да избират съобразно индивидуалните нужди и особености.

Хиалуроновата киселина е най-популярният и одобрен попълнител в Европа и САЩ. Една от най-значимите промени в света на дермалните попълнители (или известни още като филъри), е инжектирането им по т.нар. „безиглен” начин, извършван с помощта на гъвкави микроканюли.

Тази техника за много кратко време се разпространи в цяла Европа и поради многото и предимства вече все по-масово се практикува. Дерматолози и пластични хирурзи се възползват с удоволствие от тази иновация, тъй като по този начин процедурата се превръща в по-безопасна и значително по-комфортна.

Предимствата на канюлите пред стандартните игли, ползвани до скоро, не са едно или две. Преди всичко, попълнителят може да се поставя с много по-голяма прецизност във всяка една зона на лицето без да има кървене или насиняване.

Също така, тъпият край на канюлата предпазва от инжектиране на продукт в някоя от лицевите артерии, което по принцип е причина за една от най-сериозните усложнения. Според дерматолозите, пациентите, подложили се на манипулация с канюли изпитват значително по-малък дискомфорт, в сравнение с поставяне на филър с игли.

Най-хубавото е, че рискът да се получи малък хематом, както е при убождане с игла, е сведен до минимум, което дава предимството практически веднага да се върнем към ежедневните си занимания.

Счита се, че чрез тази техника се получава стимулиране на клетките, произвеждащи колаген – фибробластите. Има и друго предположение - че особеностите на поставяне на филър с канюла и по-малката травма са предпоставки за по-голямата дълготрайност на продукта.
Според специалистите има зони, които е по-удачно да се попълват чрез игла - като например брадичка, нос и ушна висулка. В останалите случаи обаче канюлите детронираха иглите.

Като цяло въвеждането на канюлите в практиката е голяма крачка напред в безопасното и прецизно скулптуриране на лицето. Не бива да се забравя, че все пак канюлата е инструмент.
Правилното боравене с него зависи от задълбочените познания на анатомията в съответната област, уменията и артистичният поглед на специалиста.

За нас остава изборът коя процедура да изберем, защото все по-новите козметични иновации го прави възможно най-лесен.
 



dermavita.bg

More from View Sofia

More Hair