Следва

Обича ме, не ме обича. Кой получи най-голямата издръжка

МИНАЛОТО: Вечното приятелство между Ив Сен Лоран и неговата „близначка” Бети Катру

Дизайнерът я нарича своята „сестра-близначка” и неговото „женско превъплъщение”, а откакто се запознават през 1960 година, двамата градят силното си приятелство години наред

All fashion преди 11 години

Като говорим за революции в модата, духът на Ив Сен Лоран винаги ни спохожда с думите "Най-важното в една красива рокля е жената, която я носи." Каквото и да напишем за големия френски дизайнер обаче, все ще бъде малко, затова от време на време обичаме да се връщаме във времето, когато е творил.

През годините Сен Лоран е имал много музи - и в живота, и в модата, една от тях остава негово вдъхновение доживот. Това е моделът Бети Катру, която през 60-те и 70-те години на XX век е истинска модна икона.

Дизайнерът я нарича своята „сестра-близначка” и неговото „женско превъплъщение”, а откакто се запознават през 1960 година, двамата градят силното си приятелство години наред.

По думите на Бети, те се запознават в един „много, много гей” нощен клуб в Париж, но веднага се превръща в любимка на Ив Сен Лоран.

"По времето, когато срещнах Ив за пръв път, се обличах като момче, носех джинси и панталони. Той превърна стила ми в нещо изключително, създаде за мен истински костюми. Бях много щастлива."
, споделя тя.

Със своята бяло-руса коса и андрогинно тяло, Бети е префектният модел за революционния за дамския гардероб смокинг, творение на дизайнера.

"Жени като мен, които предпочитат да се обличат като мъже, бяха истински щастливи с Ив Сен Лоран. Цели 20 години носих облекло, създадено по негови идеи."



Двамата се забавляват заедно на модни събития и приятелски купони и за щастие отбрани кадри са запечатали силната им съдбовна връзка.

Фотосите само могат да ни подскажат как двамата са били едно цяло и както Бети си спомня: „Бяхме двамата срещу света. Мразехме нормалния живот!”.

Ние пък обичаме техния бохемски живот и с удоволствие се наслаждаваме на носталгичните им моменти през годините, събрани в няколко емблематични кадъра в галерията горе.
 

More All fashion