Следва

11 май, петък

Шоколадов сладкиш с лешници

Толкова е вкусен, че ако не ни беше срам, щяхме да си го приготвяме ежедневно. Но понеже ни е срам, и е лято, и трябва да внимаваме, и прочее задръстващи неща, го правим веднъж, в края на седмицата, но знаем, че ще "храни" спомените ни дълго.

Food преди 11 години

Този, специално, красавец, се прави несложно, впечатляващ е и за най-кривите гости, но по-важното е, че на самия си създател носи наслада, която се постига с редки и специални храни.

"Шоколад за модерни хора" е източникът на петъчната ни идея. А тя се състои от 5 думи: шоколад, лешници, вкусно, превккусно, прекрасно. 

Ето какво е нужно:

100 гр масло
300 гр захар
6 яйца
80 гр какао
400 гр смлени лешници
мазнина и брашно
За гарниране - сладко от вишни или малини и разбита сметана /с ванилия, за който предпочита/

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 175 градуса. През това време разбиваме маслото с 200 гр. захар до получаване на крем. Разделяме яйцата и прибавяме жълтъците един по един към разбитото масло. Смесваме лешниците и какаото и ги прибавяме към крема.

Разбиваме белтъците енергично, като добавяме останалата захар. Бием ги за около 3 минути, докато станат на сняг. После ги прибавяме към тестото на два пъти.

Намазваме с мазнина тавичка с подвижни стени с диаметър 26 см и я поръсваме с брашно. Изсипваме тестото вътре и печем около 45 минути.

Сервираме като на картинката и спираме да говорим.
 

More Food