Следва

10 любими факта за Ричард Гиър

Мирослава Кацарова с нов албум!

Вторият албум на джаз певицата и водеща от Джаз ФМ радио вече е готов.
 

Music преди 11 години

Вторият албум на джаз певицата и водеща от Джаз ФМ радио вече е готов.

Нарича се Vuelvo Al Sur или „Завръщане на юг” по едноименната пиеса на големия аржентински композитор на Tango Nuevo - Астор Пиацола.

Албумът, който излиза десет години след първия, включва песни, направени през последните 5-6 години. Някои от тях са добре познати на нейните почитатели: „Парфюми”, „Боса нова за нея”, „Близо до теб”, както и нейните авторски песни „Иронично” и „Моменти”. 

Голямата изненада в албума са композициите, записани миналата година – акустични версии на две много силни произведения на Пиацола. Първата е Vuelvo al sur, интерпретирана от гласа на Мирослава Кацарова в компанията на джаз трио и акордеон.

Втората е пиесата Calambre, която тук има свое автономно заглавие - Just me and winter.Текстът на английски е написан специално за вокалната адаптация от актьора Бен Крос. За тези песни с оригинални аранжименти, Мирослава получи лично одобрение от наследниците на Пиацола. 

Целият проект включва 11 песни, които са изпълнени от Мирослава с нейния удивително богат и завладяващ глас и от едни от най-добрите и ерудирани джаз артисти в България, които я подкрепят през последните години. Основни музиканти са Веселин Веселинов - Еко , който е и музикален продуцент на албума, Христо Йоцов и Живко Петров, който е и композитор на две от пиесите. Сред гост-музикантите са още Димитър Семов, Шибил Бенев и други.

Музиката в „Завръщане на юг” е пъстра, експресивна и откровена. Ето какво споделя певицата за нея:
„Нарекох албума си „Завръщане на юг” не само заради песента на Пиацола, но и заради моето лично усещане за Юга - не като географско понятие, а като състояние на духа. Юг е метафора за топлината в човешките отношения и чувства. За възхитителните лични открития. За поривите на мечтите и фантазиите. За любовта към живота. За вътрешните ни пътища и полети. За уюта на тъгата. За това какво сме разбрали за себе си...”

Втория си албум Мирослава посвещава на паметта на своя непрежалим колега, приятел и музикант – големият български джаз пианист Румен Тосков.

Премиерата на „Завръщане на юг” е на 17 май в София Лайф Клуб, от 19 ч 

Албумът ще бъде представен от Мирослава Кацарова и триото Живко Петров, Веселин Веселинов - Еко и Христо Йоцов.

 

More from View Sofia

More Music