Следва

Честит рожден ден, Господин Президент

10 любими факта за Ричард Гиър

Днес ще те запознаем с няколко наши любими факта от неговия живот, които да допълнят популярния имидж, който си е създал в медиите

People of art преди 11 години

След като в петък те затруднихме в загадката „Who is he?”, все пак наш читател позна обичания от няколко поколения американски актьор Ричард Гиър.

Днес ще те запознаем с няколко наши любими факта от неговия живот, които да допълнят популярния имидж, който си е създал в медиите.

Ето какво знаем за него:

1. След завършване на средното си образование, започва да учи философия в Университета в Масачузец, но след две години прекъсва.

2. Ричард Тифани Гиър добива известност с филма от 1980 година – „Американско жиголо”, а с участието си в „Офицер и джентълмен” става истинска звезда.

3. В този период актьорът се отправя и на пътешествие из Хондурас, Никарагуа и Салвадор - точно по времето на гражданската война там. Посещава много бежански лагери.

4. Гиър започва да се интересува от будизма през 1978 година, когато посещава Непал и изследва живота на монасите и ламите там. Той става голям поддръжник на Далай Лама и приема будизма за своя религия.

5. През 90-те години преживява истински професионален връх с филмите „Хубава жена” и „Булката беглец” с Джулия Робъртс.

6. Заради бурната си подкрепа на независимостта на Тибет, Гиър има вечна забрана за влизане в Китай. През 1993 е прокуден от Оскарите, след като използва официалната церемония, за да се изкаже срещу китайското правителство.

7. Гиър участва в много кампании за борбата срещу СПИН, за защита на околната среда и екологично осъзнаване.

8. Любима роля прави в мюзикъла „Чикаго” и получава Златен глобус за нея през 2002 година, за „Главна мъжка роля в комедия или мюзикъл” и получава номинация за Оскар.

9. Гиър обича танците и му личи, защото през 2004 година си партнира с Дженифър Лопез в „Ще танцуваме ли?” и филмът печели над 170 милиона приходи по цял свят.

10. Бракът му със Синди Кроуфорд продължава от 1991 до 1995 година, но е широко дискутиран в медиите. Разпада се, защото Гиър иска децата им да са будисти, за разлика от протестантката Синди.
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра