Следва

10 любими факта за Саша Пивоварова

Честит рожден ден, Господин Президент

Президентът Росен Плевнелиев днес, 14 май, понеделник, става на 48 години! Пожелаваме му...

People of art преди 11 години

Честит рожден ден, г-н Президент!


Познаваме си го, все така скромен, въпреки 48-те години, които навършва днес. Без приеми, без купони, без гости, г-н Плевнелиев е избрал да вдигне тиха наздравица за свое здраве, само със съпругата и синовете си.

Президентът планира да прекара чудесно празника далеч от шума и задълженията си на управник, но пък едва ли в този тесен семеен кръг ще има възможността да чуе изпълнение на Happy Birthday от някоя знойна блондинка. Това е и нашият подарък. Класическо, леко изтъркано, но много приятно - изпълнението на великата Мерилин. 



Пожелаваме му здраве, търпение и сили.  Да не се плаши от политическия живот и да съумее да остане все така позитивен. Защото животът е като огледалото и ако ти му се усмихваш, той ти отвръща със същото! 

В пожеланието си бихме допълнили още и политическо дълголетие, ако не смятахме, че г-н Плевнелиев е прекалено мил, за да бъде политик. 

 

Още преди 30 години Росен Плевнелиев се отличава с висок интелект и с начин на мислене далеч извън пределите на страната, с отношение към всичко ново и различно и с търпение и упоритост, които често у другите липсват.

Връщайки се толкова назад във времето, намерихме и едно многозначително, но с дълбок смисъл послание оставено от него в тефтера-лексикона на учителката му по математика. " ...За едни учители си спомняме с уважение, за други почти не се сещаме. За едни искрено съжаляваме, че не сме били по-дълго време с тях, за други – не." 


 
А веднага след това прочитаме и думите на класната му, която, специално за именития си ученик, споделя: "Точен, толерантен и прецизен във всичко, с което се захване – такъв беше като гимназист. Сега, като го гледам непрекъснато по телевизията, се убеждавам колко важно е семейното възпитание като основа, а училището - като надграждане на характера”.

Ами така е. И честито!


More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра