Следва

Днес си купихме: Околоочен лифтинг серум на Delarom

In/Out на продуктите за КРАСОТАТА в лято 2012

На границата между свежата пролет (или поне така я описвахме до скоро) и горещото лято решихме да ти...

Hair преди 11 години


На границата между свежата пролет (или поне така я описвахме до съвсем скоро) и горещото лято решихме да ти предложим няколко ефективни съвета по отношение на козметичните продукти, които да изхвърлиш букавално за сезон от банята и нощното шкафче и такива, с които да ги замениш.

Какво да продължим да използваме и през горещия мечтан сезон и какво да забравим поне за няколко месеца що се отнася до грима, косата и кожата на лицето и тялото, чети по-надолу в текста. 


Косата

Out: Пяната за коса - тъй като топлината навън разширява порите, те се запушват и се получава неприятния ефект на мазната коса. Повечето видове пяна за коса съдържат вид смола, която допълнително утежнява косъма, а това съвсем не е подходящо за лятото.

 

In:
Препоръчително е да се нанасят само продукти със защита от слънчевите лъчи, най-добре във формата на спрей, които са леки и ефикасни. Задължително е, ако косата е суха, да се подхранва с овлажняващи лосиони без отмиване, за да се запази еластичността и жизнения блясък на косъма.

Лицето



Out: Плътните и тежки като текстура кремове за лице, пилинг маските, серуми с избелващ кожата ефект. 

In:
Крем за лице с по-лека текстура и защитен фактор, ексфолианти за лице, които се ползват пине два пъти седмично през лятото, термалната вода. Фон дьо тенът също е добре да е със слънцезащитен фактор, да е с лека консистенция, която оставя кожата да диша. Ако кожата ти е чиста и красива, тогава може да оставиш лицето си и само с крем. Добре е гримът да е лек и без напластявания на цветове и плътност.

Веждите



Out:
Пинсетата и всякакви методи за екстремно оскубване на веждите, защото дебелите това лято са секси.

In:
Моливът за вежди, в който твърдо вярваме, ще открои веждите, чиято цел този сезон основно е да се забелязват.

Миглите



Out: Изкуствените мигли.

In:
Цветната спирала, спирала за обем със зашеметяващ ефект, очната линия

Устните



Out: Моливът за устни - много неприятно се получава, когато тези тежки текстури „татуират” контура на устните.

In:
Глоса за устни, балсамът със слънцезащитен фактор, розовото червило с лек перлен или блестящ ефект, смели нови цветове като лилаво, зелено, синьо. 

Едно уточнение - червените устни и изобщо тъмните класически нюанси на червилото нямат сезон, те са винаги точката на абсолютното съвършенство. Затова нито едно червено червило не бива да напуска несесера за грим. 

Тялото



Out: Всякакви неприятни белези (има достатъчно добри препарати за това) по тялото, окосмяването на сакралните три места и навсякъде другаде, където естетически не изглежда добре, олиа за тяло...

In: Антицелулитните продукти, продукти, редуциращи обиколката на талията, дупето и ханша, ексфолианти за тяло, ароматните енергезиращи душ-гелове с ухания на плодове или нежни цветя, лосиони със слънцезащитен фактор, татуировките. Последните се показват, но не се правят през най-горещия сезон. 
 

More Hair