Следва

We love: Архитектурните високи обувки на Heavy Machine

МИНАЛОТО: Ray-Ban и известните през последните 75 години

Легендарни личности, които през последните 75 години се наслаждава на слънцето със стил.

All fashion преди 11 години

Когато си помислим за слънчеви очила, Ray-Ban без съмнение е марката, с която асоциираме веднага понятието. Не само, защото е емблематична за цели поколения, а и доказано е най-разпознаваемата такава. 

Забавен е фактът как идва идеята за нея: През 1937 г., някакъв пич на име Джон МакКрейди, който бил пилот, направил запитване към производителите на обективи Bauch & Lomb за лещи със защитна функция, която да предпазва очите му от слънчевите лъчи високо в небето. Без дори да подозира, с въпроса си тогава, този авантюрист дава началото на една нова ера - революция в производството на слънчеви очила. Компанията приема предизвикателството и разработва напълно нов тип очила със стъкла, които блокират голяма част от светлината.

Те става изключително популярни в цял свят веднага след пускането им на пазара. Пoпадат на лицата на всички безизвестни американци служещи в армията и на тези на най-великите знаменитости.

Ray-Ban създават легендарни модели и е излишно да казваме, че се носят от най-легендарните личности и така е през последните 75 години.

Решихме, че ще е готино да погледнем назад в тези малко повече от седем слънчеви десетилетия, подбирайки някои от най-емблематичните известни притежатели на Ray-Ban.

Ето и личностите, които през последните 75 години се наслаждава на слънцето със стил.

 
Във филма "Рискован бизнес" Том Круз носи класически чифт Ray-Ban, но актьорът е почитател и на Ray-Ban Aviator, които носеше във филми като "Топ Гън" и "Мисията невъзможна" от 1 до 16 част. / Обама пък носи модел RB 3217 "like a boss"


Джак Никълсън може да е смятан за най-големия гадняр от членовете на журито на Academy Awards, но затова пък винаги е обожавал  Ray-Ban. / През седемдесетте вокалистката на Блонди - Деби Хари не смъква големите си тъмни очила от лицето, а те й стоят чудесно в комбинация с патешките й движения.


Всички актьори от филма "Глутница кучета"  на великия Тарантино носят Ray Ban във филма и съвсем в реда на нещата бяха удостоени с наградата "Ray-Ban Visionary Award" през 2008 г.


Джони Деп определено заслужава две снимки. Той носеше запомнящ се Ray Ban във филма "Страх и омраза в Лас Вегас", а няколко години по-късно (а и до днес) изглеждаше също толкова секси и в друг емблематичен модел на марката.

Джон Ф. Кенеди също влиза в листата на почитатели на моделът Wayfarer. Той ги избира дори, когато просто си стои на борда.


Не само президенти, но и "крале" избират да носят Ray-Ban.


Когато моделът очила, който имаш е носен от Анди Уорхол и Боб Дилън, няма по-голяма гаранция за това, че е страхотен.

More All fashion