Следва

Отиде си диско легендата Дона Сaмър

Първият ден в Кан - звездите, роклите, музите

В сряда на брега на Френската ривиера стартира 65-тото издание на международния филмов фестивал в Кан (Le ..

People of art преди 11 години

В сряда на брега на Френската ривиера стартира 65-тото издание на международния филмов фестивал в Кан (Le Festival International du Film de Cannes).

Тази година в рамките на 12 дни ще бъдат представени 91 филма от близо 30 страни, a всички величия на филмовото изкуство, ще изкачват стъпалата по червения килим под портрета на Мерилин Монро. Тя грее от официалния афиш на фестивала, въпреки че никога не е присъствала на такъв.

Тази година събитието стартира с прожекция на новия филм на Уес Андерсън – Moonrise Kingdom, с участието на Бил Мъри, Тилда Суинтън, Боб Балабан, Брус Уилис, Едуард Нортън и Джейсън Шуорцман, които пристигнаха в Кан заедно с номинирания за "Оскар" 43-годишен американски филммейкър, чиято филмография включва още лентите The Royal Tenenbaums и Fantastic Mr. Fox.

Той бе и първият от 22-та филма, които ще влязат в надпревара за топ наградата на фестивала – "Златна палма".
Награждаването ще се състои на 27 май, а победителите ще бъдат определени от жури в състав Жан-Пол Готие, режисьорите Андреа Арнолд, Александър Пейн и Александър Пейн, главата на френската филмова школа “La Femis“ Раул Пек, актьорите Хиам Абас, Еманюел Девос, Даян Крюгер и Юън Макгрегър. Журито ще бъде оглавявано от Нани Морети.

Гости на фестивала ще бъдат едни от най-известните лица на киното като Никол Кидман, Брад Пит, Марион Котийар, новото поколение на Зак Ефрон, Робърт Патинсън и Кристен Стюарт, а също Ева Мендес, Бил Мъри и Шон Пен, които ще посипят Лазурния бряг със своя звезден прах.


Церемонията по откриване на фестивала се водеше от актрисата Беренис Бежо, тя имаше честта да представи и журито на 65-тото издание на фестивала. 


Журито, начело с италианския режисьор Нани Морети, вече е притеснено от величието на задачата, която държи в ръцете си...


На тържествения червен килим понякога стават и изненади. Алек Болдуин реши да мине по него, носейки жена си Хилария Томас на ръце. 


Очарователната Лана дел Рей напоследък е навсякъде, дори на "червения килим" в деня на откриването на фестивала в Кан. Причината остава загадка ...


Специално за откриването на грандиозния фестивал бе поканена и певицата Бет Дито


Да бъдеш помощник на Ева Лонгория сигурно не е лесна работа...


Френската актриса Марион Котийар заедно с Матиас Скунартс


Актрисата Nahed El Sebai подправи сериозното събитие със себе си 


Жан-Пол Готие и Юън Макгрегър бяха заложили на една и съща прическа. Само може да сме щастливи, че и Даян Крюгер не се беше спряла и тя на нея.


В кариран костюм и карирана риза Бил Мъри внесе колорит на червения килим и приложи изпитания номер да обърне камерата към публиката


Саша "Великият диктатор" Барон Коен (по-долу, вдясно) предизвиква сензация в хотел Carlton със своята камила.
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра