Следва

Италианска сватбена торта

10 любими факта за Барбра Стрейзанд

Освен че е любимка на всички нас, тя има и живот, който трудно може да бъде описан.

Celebrities преди 11 години

След като не успяхме да те затрудним с нашата загадка от петък – Who is she?, днес ще те запознаем по-обстойно със световноизвестната изпълнителка Барбра Стрейзънд.

Освен че е любимка на всички нас, тя има и живот, който трудно може да бъде описан.

Ето нашите 10 любими факта за нея:

1. Барбара Джоан Стрейзънд израства в Бруклин, Ню Йорк, в семейство на евреи. Още докато е тийнейджърка започва да пее в нощни клубове.

2. След като постига голям успех като клубна певица, тя си сменя името от Барбара на Барбра. Първият й албум – „The Barbra Streisand Album” печели две награди Грами през 1963 година.

3. През 1968 година печели Оскар за най-добра актриса, който поделя с Катрин Хепбърн, за филма „Лъвът през зимата”.

4. През 1969 година създава продуцентска компания заедно с Пол Нюман, Сидни Поатие и Стив Маккуин, за да могат сами да си осигуряват филмови проекти.

5. За целия си живот до момента Барбра издава общо 33 студийни албума, а през 70-те е постоянно присъствие в поп-класациите.

6. В края на 70-те години, Барбра Стрейзанд е обявена за най-успешната изпълнителка в САЩ, като само Елвис Пресли и „Бийтълс” продават повече албуми.

7. Стрейзанд се е омъжвала два пъти и все за актьори. От 1963 до 1971 е женена за Елиът Гулд и има син от него, а от втория си съпруг Джеймс Бролин няма деца.

8. Барбра подкрепя активно демократите в САЩ и заявява, че „Демократите винаги са били партията на работещите хора и малцинствата. Винаги съм се идентифицирала с малцинствата”.

9. Певицата е застъпник на правата на гейовете и дори спомага за легализирането на гей-браковете в Калифорния.

10. Стрейзънд е страстен колекционер на произведения на изкуството и мебелировка.

 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 21 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.