Следва

Спектакъл на Нешка Робева „Забравени”

На крачка от финала: Евровизия и представянето на Софи

Мнения много, а истината е сигурно някъде по средата, но каква е тя все още никои не знае...

 

Music преди 11 години

Българската представителка в конкурса "Евровизия" Софи Маринова не успя да класира България за финала. Въпреки доброто си изпълнение и признанието "Обичам те" на няколко езика, нашата песен "Любов без граници" не успя да се нареди сред най-добрите и всички се запитахме какво не ни достигна този път?

Мнения много, а истината е сигурно някъде по средата.

Вотът бил политически, казаха мнозина и оправдаха неуспеха ни с нечии интереси. Да, но ако беше така, едва ли на детската Евровизия българския участник щеше да е класиран в първата десятка на финала. Няма как там, където ни изнася, вотът да е реален, а където не ни изнася да не е реален, нали? По-скоро бихме го нарекли малшанс, защото когато излязоха официалните резултати и точки, наяве излезе и тъжният факт, че Софи е останала 11-та в класацията с 45 точки, колкото има и преминалата Норвегия. И само защото повече на брой държави са дали вота си за Скандинавската държава, тя е успяла да премине напред към финала.

И ако това не е причината, то каква друга може да е тя... Липсата на реклама? Това, че БНТ Свят не си направи труда да запознае българите в чужбина достатъчно добре с песента, както много други държави промотираха парчетата си, или това, че всички все още ни смятат за второразрядна страна, без да си дават сметка, че гласището  на Софи може да сложи цяла една Европа в малкия си джоб?

Защото Софи Маринова е уникален артист! Сваляме й шапка, че въпреки негативните коментари тя излезе и ПЯ! Може би не най-добрата песен, пък и това е въпрос на вкус, но със сигурност беше едно от добрите изпълнения! Вярно е, че си личеше вълнението и че Софи бе още по-добра на финала в София, но това е нормално за тази огромна сцена. 

Въпреки че това не е конкурс за хореография и шоу, може би пък това е нещото, което липсваше, защото хората обичат помпозността. Можеше да има ефектно облечени танцьори и нещата да се по-разчупени, роклята можеше да е по-феерична, да не беше обувала тези ботуши, да не...  но дали всички тези неща, щяха да променят нещата?

Сигурни сме, че разковничето е някъде там, а Евровизия за пореден път даде урок на България. Записваме си... следващата година да бъдем още по-добри!
 

 

More Music