Следва

Lunchtime shopping: Navy Riviera

Кан 2012: Триумфът на "Любов" и любовта към модата

Златната палма на 65-ия филмов фестивал в Кан бе присъдена на филма "Любов" на Михаел Ханеке...

All fashion преди 11 години

Златната палма на 65-ия филмов фестивал в Кан, Франция, бе присъдена на филма "Любов" на Михаел Ханеке.
 

Председателят на журито Нани Морети връчи наградата като подчерта "основния принос" на двамата главни актьори - Жан-Луи Трентинян на 81, и Еманюел Рива на 85 г.
 

Те се качиха на сцената, под аплодисментите на публиката, заедно с австрийския белокос режисьор, който отнася своята втора Златна палма след "Бялата лента" от 2009 година, предаде БГНЕС. Режисьорът, който живее между Виена и Париж, благодари от цялото си сърце на своите брилянтни актьори, които "направиха филма и са неговата същност".
 

Еманюел Рива потвърди, че колкото актьорска, работата им е била и "споделяне на живота"."Да запазиш това единствено за себе си, би било липса на очарование", добави тя с ясен глас.
 

Усмихнатият Жан - Луи Трентинян разплака залата. "Това ни засяга много", каза той, преди да "раздели" Палмата на шест части: една за продуцентите, една за режисьора, който "според мен е най – големият жив режисьор", две други части за Еманюел Рива и Изабел Юпер, която играе дъщерята във филма. Петата част за екипа и шестата за неговата "половинка".
 

Работата на журито на филмовия фестивала в Кан е преминала в дружеска атмосфера, но нито едно решение за наградите не е било взето единодушно, призна след церемонията по награждаването президентът на журито Нани Морети.
 

Журито се е събирало осем пъти и обсъжданията са били много подробни. По думите на президента му, най – много спорове са предизвикали Леос Каракса (Holy Motors), Улрих Зайдел ("Рай : Любов") и Карлос Рейгадас ("След мрака – светлина"). 


А докато на журито му се налагаше да взима трудни решения, то претендентите спокойно разхождаха пайети, пера и дълбоки деколтета по червения килим. И за всички, които са нямали билет за Кан, за да ги видят на живо,  ние с нескрит интерес следяхме най-горещите тенденции от Френската Ривиера, за да можем да ти ги покацем събрани на едно място.


Да започваме...


ВРЕМЕ ЗА ПАЙЕТИ

Не всичко, което блести е злато, въпреки че главно ни напомня за това... А звездите бяха като истински такива в блестящи дизайнерски тоалети от металически тъкани, посипани с брокат и пайети.



 

ЧИСТО БЯЛО

Определено бялото се наложи като една от водещите тенденции и едва ли ще затихне - поне не това лято. От модния подиум, то се пренесе директно върху червения килим, а контрастът между двата цвята е неповторим. Звездите зная това много добре!
 

 

ПЕРА

Направете път на перата, защото те определено ще бъдат актуални през топлите дни. В Кан видяхме изобилие от тях, а звездите ги разхождаха нагоре - надолу, като че ли да ни убедят в силата на тази тенденция. Е, успяха!
 

 

ПАСТЕЛ

Пастелни нюанси са голям хит, така че не е изненада, че на червения килим в Кан се появиха редица романтични, нежни и ефирни рокли в бонбонени цветове, които носеха в себе си много естетика, красота и женственост.


 

УМОПОМРАЧИТЕЛНИ ЦЕПКИ

След като десният крак на Анджелина Джоли стана отделна от самата актриса и много "значителна" тема за коментар по време на тазгодишните Оскари, мнозина дългокраки актриси решиха да опитат да популяризират и собствените си крайници. Това определено е секси и куп прелестни дами разголиха бедра по този повод.


 

More All fashion