Следва

Lunchtime shopping: Navy Riviera

Кан 2012: Триумфът на "Любов" и любовта към модата

Златната палма на 65-ия филмов фестивал в Кан бе присъдена на филма "Любов" на Михаел Ханеке...

All fashion преди 11 години

Златната палма на 65-ия филмов фестивал в Кан, Франция, бе присъдена на филма "Любов" на Михаел Ханеке.
 

Председателят на журито Нани Морети връчи наградата като подчерта "основния принос" на двамата главни актьори - Жан-Луи Трентинян на 81, и Еманюел Рива на 85 г.
 

Те се качиха на сцената, под аплодисментите на публиката, заедно с австрийския белокос режисьор, който отнася своята втора Златна палма след "Бялата лента" от 2009 година, предаде БГНЕС. Режисьорът, който живее между Виена и Париж, благодари от цялото си сърце на своите брилянтни актьори, които "направиха филма и са неговата същност".
 

Еманюел Рива потвърди, че колкото актьорска, работата им е била и "споделяне на живота"."Да запазиш това единствено за себе си, би било липса на очарование", добави тя с ясен глас.
 

Усмихнатият Жан - Луи Трентинян разплака залата. "Това ни засяга много", каза той, преди да "раздели" Палмата на шест части: една за продуцентите, една за режисьора, който "според мен е най – големият жив режисьор", две други части за Еманюел Рива и Изабел Юпер, която играе дъщерята във филма. Петата част за екипа и шестата за неговата "половинка".
 

Работата на журито на филмовия фестивала в Кан е преминала в дружеска атмосфера, но нито едно решение за наградите не е било взето единодушно, призна след церемонията по награждаването президентът на журито Нани Морети.
 

Журито се е събирало осем пъти и обсъжданията са били много подробни. По думите на президента му, най – много спорове са предизвикали Леос Каракса (Holy Motors), Улрих Зайдел ("Рай : Любов") и Карлос Рейгадас ("След мрака – светлина"). 


А докато на журито му се налагаше да взима трудни решения, то претендентите спокойно разхождаха пайети, пера и дълбоки деколтета по червения килим. И за всички, които са нямали билет за Кан, за да ги видят на живо,  ние с нескрит интерес следяхме най-горещите тенденции от Френската Ривиера, за да можем да ти ги покацем събрани на едно място.


Да започваме...


ВРЕМЕ ЗА ПАЙЕТИ

Не всичко, което блести е злато, въпреки че главно ни напомня за това... А звездите бяха като истински такива в блестящи дизайнерски тоалети от металически тъкани, посипани с брокат и пайети.



 

ЧИСТО БЯЛО

Определено бялото се наложи като една от водещите тенденции и едва ли ще затихне - поне не това лято. От модния подиум, то се пренесе директно върху червения килим, а контрастът между двата цвята е неповторим. Звездите зная това много добре!
 

 

ПЕРА

Направете път на перата, защото те определено ще бъдат актуални през топлите дни. В Кан видяхме изобилие от тях, а звездите ги разхождаха нагоре - надолу, като че ли да ни убедят в силата на тази тенденция. Е, успяха!
 

 

ПАСТЕЛ

Пастелни нюанси са голям хит, така че не е изненада, че на червения килим в Кан се появиха редица романтични, нежни и ефирни рокли в бонбонени цветове, които носеха в себе си много естетика, красота и женственост.


 

УМОПОМРАЧИТЕЛНИ ЦЕПКИ

След като десният крак на Анджелина Джоли стана отделна от самата актриса и много "значителна" тема за коментар по време на тазгодишните Оскари, мнозина дългокраки актриси решиха да опитат да популяризират и собствените си крайници. Това определено е секси и куп прелестни дами разголиха бедра по този повод.


 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 13 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.