Следва

Росица Стефанова е първата „Мис Българка в САЩ"

Как да носим пижамения тренд

Тази пролет пижаменият тренд завладява не само подиума, но и улицата, а дори и важни световни събития, като фестивала в Кан

All fashion преди 11 години

Честно да си признаем не познаваме човек, който да не обича пижамите – те са леки, удобни и предизвикват у нас само приятни емоции. Но доскоро имаха един ужасен недостатък – можеха да се носят само вкъщи. Доскоро.
Тази пролет пижаменият тренд завладява не само подиума, но и улицата, а дори и важни световни събития, като фестивала в Кан например.

Независимо дали се носи като цял комплект, или само като панталон или риза, тенденцията вече е налице, но както е при повечето трендове има своите уловки, които е добре да избягваме.

Предупреждаваме, че пижамите не са за всеки, затова се обръщаме към онези смели модни последователки, които нямат скрупули да пренесат облеклото за сън в ежедневния си живот.

Материята на първо място!


Пижамата безспорно е удобна, но има риск да създаде безформен и дори занемарен аутфит, ако материята не е подбрана правилно.

Копринените и леките материи са идеални, но не и памучните или хавлиени – така може да се постигне нежелан разпуснат вид.

Дантелата в комбинация с пижамен панталон или риза е абсолютно табу – никоя от нас не иска да придобие вид на „излязла набързо от будоара”.

Обърни внимание на аксесоарите!



Тук ключови във визията са обувките – хубаво е да са на ток, за да удължат краката, като целите платформи също са добър вариант. Идеята е аксесоарите да разсейват погледа от цялостната пижамена тематика и по този начин да внасят баланс. Едно голямо бижу също ще свърши идеална работа, както и елегантно шалче около шията.

Разнообрази принтовете



Един от най-важните трикове да носим пижама във всекидневието си е да разнообразим принтовете. Да, вярно е, че виждаме стрийт стайл иконите да са облечени от глава до пети в пижама е един десен, но всички знаем, че не всеки има техния моден усет. Още повече, че по нашите географски ширини комплектът в един принт никак няма да се възприеме добре.



Затова най-добре е съчетанието с флорални или геометрични мотиви, защото всякакви детски или дребни шарки могат само да предизвикат асоциация със спалнята.

Ето така вече можем да пренесем любимия си „спален” тренд в хитов делничен тоалет, който дори можем да пренесем на важно събитие, по примера на Кирстен Дънст.
 

More All fashion