Следва

Фестивалът в Кан - "Любов" и други награди

Who is she: 10 любими факта за Кейт Уинслет

Британската актриса с фенове по цял свят може и да е на върха на славата си, но ние имаме 10 любими факта за нея, които да ни помогнат да я опознаем по-добре...

People of art преди 11 години

Знаем, че когато зададем въпроса „Who is she?” винаги получаваме правилен отговор, затова не се учудихме, когато вчера познахте, че това е Кейт Уинслет.

Британската актриса с фенове по цял свят може и да е на върха на славата си, но ние имаме 10 любими факта за нея, които да ни помогнат да я опознаем по-добре:

1. Кейт Елизабет Уинслет е родена в Рединг, Великобритания, в семейство на барманка и работник на плувен басейн, които са се изявявали и като актьори на хонорар. Двете й сестри също са актриси.

2. Уинслет учи драма още от дете и започва кариерата си в телевизията през 1991 година, когато е едва на 12 години.

3. През 1992 година участва в кастинг за филм на Питър Джаксън, наречен „Небесни същества” и я одобряват за ролята измежду 175 души.

4. За ролята си на Луси Стийл в адаптацията по романа на Джейн Остин „Разум и чувства”, Кейт печели награди BAFTA, наградата на Гилдията на актьорите и номинации за Оскар и Златен глобус.

5. Нейният звезден миг идва с успеха на блокбъстъра „Титаник”, но първоначално нейната роля е предлагана на Гуинет Полтроу, Клеър Дейнс и Габриел Анвар, които са я отказали. Уинслет обаче упорствала да получи ролята и изпращала ежедневни бележки до режисьора Камерън, който в крайна сметка я поканил на прослушване в Холивуд.

6. Докато снима „Тъмен сезон”, Кейт започва връзка с актьора Стивън Тредър, която трае четири години и половина. Той умира от рак на костите по време на големия бум на „Титаник”. Тя не успява да отиде на премиерата на филма в Лос Анджелис, за да може да посети погребението му в Лондон.

7. На 22 ноември, 1998 година, актрисата се омъжва за режисьора Джим Трепълтън, от който се ражда дъщеря им Миа Хъни Трепълтън. За съжаление, през 2001 година двамата се развеждат.

8. Уинслет се жени отново през 2003 година, отново за режисьор – Сам Мендес. От него има син – Джо Алфи Уинслет Мендес, който ражда през 2003 година. През март, 2010 година двамата се развеждат.

9. Кейт е известна с протеста си срещу налагането на слабите тела в Холивуд, като неведнъж е обвинявала списанията, че я правят „по-слаба” с фотошоп.

10. Кейт Уинслет е най-младата актриса, спечелила шест номинации за Оскар, но в крайна сметка става и носителка на Оскар за най-добра главна женска роля във филма „Четецът".
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра