Следва

Днес си купихме…обувки в блясък

Versace се разраства

Според запознати източници, близки до семейството, кланът Versace e поверил задачата за намиране на финансов партньор на големият инвестиционен посредник Goldman Sachs. Евентуалният нов партньор ще ... 

All fashion преди 11 години

Според запознати източници, близки на семейство Versace, то e поверило задачата за намиране на финансов партньор на големия инвестиционен посредник Goldman Sachs. Евентуалният нов партньор, чието намиране е основната цел на посредника, ще навлезе в модната къща със солиден дял - между 30% и 40%.

От компанията обясняват, че фирмата е в процес на разширяване, а семейството обмисля няколко алтернативи с банки и консултанти за засилване на растежа на групата. Versace очевидно нямат желание да губят пълния си контрол над къщата и искат да останат преди всичко независими, както и досега.

Припомняме, че през 2011 г. Versace увеличи с 16% приходите си - до 340.2 милиона евро, като по този начин отпразнува връщане към печалба до 8,5 млн., при загуба от 21,7 милиона за 2010 г. 

Акционерите - Санто, Донатела и Алегра Версаче (притежателите съответно на 30%, 20% и 50%) имат пряк интерес в максимизиране на този положителен тласък, както обяснява Джан Джакомо Ферарис. Главният изпълнителен директор също така разкрива, че 2012 започва добре благодарение на пазари като САЩ с до 30% ръст през първото тримесечие. Целта оттук насетне е да се постигне двуцифрен ръст на приходите през следващите три години.

Изпълнението на тези цели става възможно благодарение на развитието на търговията на дребно, което включва откриване в Сохо през лятото на галомя магазин, и още един в Лос Анджелис (Бевърли Център) с Versace Collection.

През 2012 г. в програмата са 10 нови бутика в Китай и Югоизточна Азия, както и магазин на Versace Collection в Милано, както и четири нови магазина в Близкия изток (Бейрут, Кувейт, Дубай и Абу Даби). В края на годината модната къща ще засили присъствието си в Япония и ще акостира за първи път в Корея и Южна Америка.

 Ферарис - Главен изпълнителен директор на Versace

More from View Sofia

More All fashion