Следва

MOMЧЕТО, КОЕТО БЕШЕ ЦАР

Балът през 2012-та. Кичът на младостта и кой има вина за това!

В последните няколко дни градът е бал.  И държавата е бал...

People of art преди 11 години

В последните няколко дни градът е бал.
И държавата е бал.
Изобщо всичко е бал.
И понеже е съвсем нормално тази еуфория да зарази всички по веригата, в нея финално, т.е. в качеството си на отразяващи, се включиха и медиите.
И настъпи всеобщ хаос и паника.
О, какъв кич! О, колко чалга! О, каква нетърпима грозота!

От снимки, видеа и репортажи се стеле гъстата мъгла на медийното недоволство, съпроводено с изненада. За поредна година, журналистите сме все изненадани.

Виж някои от видео репортажите в националните телевизии:

Абитуриентска естетика или приказка за плътта

Абитуриенти 2012

Изведнъж абитуриентите ни се видяха евтини, крещящи и абсолютно лишени от индивидуалност същества, а ние, дистанцираните журналисти и разбирачи, въздишаме и цъкаме с език колко нещата са се сринали и колко това е дъното. 

Да, ама не! Защото от всички дистанцирано втрещени, уж справедливо, репортажи, които гледаме напоследък става ясно едно - от децата на по 18 се изисква това, което самите "пораснали" нямат.

А то е:
1. Дух;
2. Любопитство;
3. Смелост;
4. Любознателност;
5. Любов към различното;
6. Усет за естетика;
7. Липса на самодоволство;
8. Скромност;
9. Самочувствие;
10. Чистосърдечие.

 

Да гледаш сеир от "висотата" на факта, че вече не си абитуриент, е абсолютен кич, много по-голям от този на горките подрастващи.

Те изглеждат и се забавляват така, защото така изглеждат и се забавляват сестра им, брат им, баща им и майка им, комшията и приятелката.



Това е проблем на поне 20 години преход, който се задълбочава с всеки изминал месец май и от който колегите, отразяващи ставащото, все повече се отделят, все едно не се случва през блока им или в училището, в което учат и техните деца. 

Кой смята това за нормално? Кой се потруди да покаже поне дузина снимки на нормално изглеждащи, млади и свежи лица на завършващи училище хора в най-хубавия прочит на това състояние.

Ние, от редакцията на View Sofia, видяхме в поне 3 столични училища изумително красиви момичета и момчета, облечени с много вкус, много мяра и много индивидуалност, но никъде не видяхме репортаж за това. Видяхме изтипосан на лента кича на тази нация, в най-пошлия му вариант и то окичен като медал на позора на най-беззащитните, на тези, които още не знаят, че нямат никаква вина за това. Освен факта на собственото си раждане. Тук. Сега.


 
Срам ни е от това, че сами промотираме нищожността и падението си.
Срам ни е, че от толкова много дизайнери и модисти никой не излезе с една инициатива, с която деликатно, търпеливо и с вкус да покаже кое е красиво и кое не. За толкова много години. От толкова много "модни" хора наоколо огромният процент се заеха да плюят видимия резултат на "пиянството" на един народ, вместо да покажат кое е красиво и кое не, защото от това разбират. Или би трябвало да разбират. 
Защото е по-лесно да се подиграваш на невежеството, отколкото да го лекуваш, а още по-трудно е да работиш за добрия вкус. 

Защото да свикнеш да живееш с кича и пошлостта и да ги размахваш като знаме е отвратително! Защото на нито един човек не му хрумна да похвали хубавото. Напротив, напълни му се душата да покаже грозното.
А това е отвратително, колеги.

View Sofia е била, е и ще бъде медия, която безрезервно вярва в добрия вкус и неговото възможно случване в България. И затова никога не си е позволила и няма да си позволи да показва, за да се гаври, с грешките на децата на тази страна, защото те са продиктувани от техните родители, а не от самите деца. Те са наши жертви и подигравката с положението, до което сме ги докарали, е подигравка с нацията и народа на тази страна.

С целия снимков материал целим да покажем на какво се наблягаше в медийно пространство през изминалата седмица, изтъкващо грозното и почти скандалното за сметка на красивите, умерените, скромните абитуриенти, които също не бяха малък процент. 

Следващите линкове пък показват гледната точка на ViewSofia през годините, която никога не се отмести встрани, за да си позволи да се подиграе на грешките на младостта: 


Editors' choice: Кой как ще се облече на бала до 1000 лева

Абитуриентите го предпочитат... КРАСИВО

TVS и НЕВЕНА превръщат мечтите в красиви рокли

Приказки от една нощ

Абитуриентска треска 2010. Голямото пазаруване

Празник на красотата 2009

Male classics - Випуск 2009

Випуск 2009

Спрете гаврата, за да почнем да я лекуваме. Отнякъде, по малко. Без сеир, и без унижение. Обратното е равно на унищожение!
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра