Следва

Балът през 2012-та. Добрият пример!

"България търси талант" откри гласa на България

Кристина Арабаджиева спечели наградата от 60 000 лева и купища негативни мнения...

Music преди 11 години

Вчера вечерта bTV излъчи грандиозния финал на едно от най-гледаните предавания в родния ефир - "България търси талант".
 

12 изпълнения или общо 56 души се бориха за наградата от 60 000лв. и титлата "талант на България" и след напрегната надпревара със сините очи, бялата одежда и божествен глас, малката Кристина Арабаджиева трогна феновете на шоуто и те категорично я избраха за победител във втория сезон на формата.
 

Момичето от Асеновград стана безапелационна любимка, като победи втория според зрителския вот - Метин Енимехмедов с близо 20 000 гласа.
 

Дори и огромната разлика между двамата обаче, се оказа недостатъчна, за да затвори устите на мнозина и тази сутрин русокосото ангелче осъмна с една идея по-известно, но пък много по-недолюбвано отпреди. Не, че сме изненадани от негативните коментари по повод победата, а по-скоро ни се стори странно това,  че те заваляха като порой веднага след края на шоуто. Това наистина ни се стори излишно, имайки предвид, че обектът, към който беше насочен целият "гений" на зложелателите е само на 12.  

И тук изобщо не става въпрос за това кой е заслужил или кой не е тази награда, защото в крайна сметка колкото зрители, толкова и мнения, а по-скоро говорим за липсата на всякакви морални бариери и огромната "добавена стойност", която мнозина прибавиха към победата на младата певица. А тя не е никак малка... и е равно пропорционална на огромния потенциал на българския хейтър.
 


И така вместо комплименти за уникалния си глас и неоспорим талант, Кристина от Асеновград получи определения като "порцеланова кукла", която не заслужава първото място, "дъщеря на горския мафиот Ботьо", която е била уредена да спечели, "тайната наследница на милионера Ветко Арабаджиев" и още купища подобни безумия, които леко ни смутиха.

Защото в крайна сметка дори някой да е платил за тази прословута награда, както се твърди, нали не този някой излезе и изпя по неповторим начин песента "Камино" снощи и не този някой изпълни блестящо изключително трудните български народни песни - "Излел е Дельо хайдутин" и "Лале ли си, зюмбюл ли си”...




Този някой дори и не припяваше в припевите, защото нямаше нужда. Детето излезе, пя и показа на всички и то ясно неоспорим талант. Това е и причината, поради която продължаваме да се чудим откъде се взе цялата тази злоба към Криси и как изобщо съвестта на някой позволява да се изправи и с пръст да сочи едно 12-годишно момиченце, твърдейки безсрамно, че бялото всъщност е черно... Но явно ще си останем с въпросите, защото едва ли е в състояние нещо да спре хората да търсят долната конспирацията, случваща се в ТВ шоуто.


 

Единственото, което ни остава да кажем е - нека говорят, но нека Криси да не престава да пее! Защото както разбрахме от близките й тя е изцяло погълната и отдадена на музиката. Тя пее постоянно – денем и нощем. Дори, когато е болна!
 

А харизмата й е впечатляваща, тя заплени не само публиката, но й цялото жури. Любен Дилов-син заяви преди време, че тя ще стане голяма певица. А Хилда я определи като ангел. Краси Радков пък я нарече елф, който се е появил по магичен и свърхестествен начин... Нямаме съмнения, че наградата й е заслужена, но...


...няма защо да се лъжем. И на нас не ни допадна това, че за втора поредна година форматът се изроди в "България търси певец". Факт, който няма абсолютно нищо общо с дарбите на детето. Това е по-скоро лека забележка към организаторите и цялостната им концепция.

Иска ни се да вярваме и в това, че голяма част от недоброжелателите днес не отправят негативизма си персонално към Криси, а по-скоро реагират така, защото са леко разочаровани от факта, че "талантът" отново пее...
 




Иначе наред с победителката Кристина Арабаджиева до финала на "България търси талант" се добраха още: фолклорното чудо ансамбъл "Чудесия" от Пазарджик, акробатите от клуб "Орел" от Айтос, Мария Драгнева от Добрич, господарите на хармониките баща и син Лечеви от Шумен, фокусникът - Иван Стоичковот град Искър, Плевенско, "тъжният" рапър Мишо Ангелов от София, виртуозите на цигулките Захари и Алберто Караджови от село Глава Плевенско, човекът с много гласове Илия Маринов от Обзор, музикантът, който се върна в България, за да я покори с чар и музика Васко Иванов от София, денс терминаторът феномен Метин Енимехмедов от Бургас, малкото момиче с големия глас Виктория Цанкова от Варна.

 

More Music