Следва

Триумф на женствеността

От архива: Сутрин в 7 точно с Митко Дамов

Какво прави един човек успешен сам по себе си и в очите на околните? Крачките по такъв път, чиста случайност...

All fashion преди 13 години

За да ти напомняме, а и на нас самите, какво сме направили за отминалите четири години, ще се опитаме да се върнем назад в историята на ViewSofia с авторски материали, подбрани с единствената цел да ти доставят повторна наслада от четенето!

В традицията на 10-те най-добри материала, които си припомняме след всеки изминал месец защото са готини, свежи и авторски, за тези 4 години ще се опитаме да селектираме точно 40.

В следващите дни, до крайната дата 4 януари, ще изваждаме от архива на собствената си съкровищница по един емблематичен за модата, медията или града материал, който си струва да бъде прочетен отново!

Първият герой в рубриката Сутрин в 7 точно е успешният коафьор Митко Дамов! Ето как изглеждаше денят на Митко на 6 февруари 2008-ма година:



Какво прави един човек успешен сам по себе си и в очите на околните? Крачките по такъв път, чиста случайност ли са или добре измерени последствия от добре премерени действия?

Запознайте се с хора, които съумяват да живеят пълноценно и да бъдат виртуози в работата си.

Как и защо постигат това? Разберете в “Сутрин в 7 точно”.
Защото утрото е по-мъдро от вечерта, и с неговото настъпване започва броенето на малките сладки житейски победи.

Митко Дамов действа като висш коафьор, заслужено признат за пълнокръвен професионалист.

Да кажем, че към каквото и да беше подходил с тази си нагласа, пак щеше да е обречено на успех. Защо ли?

Той не става сутрин в седем точно, с чаша горещо кафе, защото цени свободната воля и пие чай. Сутрин в настроението му се усеща някакъв дзен елемент. Осезаемо е излъчването на един уравновесен и едновременно с това спонтанно позитивен човек.

Събужда се, когато трябва, добре отпочинал от дългите часове работа, които сам предпочита да дефинира като почивка и забавление. Или от любимото си кученце, настоятелно към своята част от цялото това внимание, което Митко раздава на света.

Всеки ден, на всеки клиент, колега и... всъщност, те всички са негови приятели. Митко Дамов на само гледа, а истински вижда, старае се да не допуска фалша в своя свят - мястото, което непрекъснато развива и споделя с тези, които го ценят и разбират.





10:00
След душ, чай с витаминозен коктейл за закуска и малко кофти столичен трафик, вече е време за раздвижване. Допада му спокойната и естетична атмосфера във фитнеса на Arena di Serdica. Митко носи екипa си в стилна, по-скоро елегнатна, отколкото спортна чанта:

“Не го правя за мускулна маса, и в никакъв случай не прекалявам. Според мен, физическите занимания са необходими, за да балансират емоциите, които до голяма степен съставят професията ми. Трябва да се допълват, защото знам, че подобряват формата и тонуса на тялото, a и на мисленето ми.”





12:00
Чай, минерална вода и почти никаква храна, време е за съществената част. Риза, панталон, класически и едновременно детайлно модернистични. Елегантно-артистичен, към всяко предизвикателство на деня. Митко се развива самостоятелно като коафьор вече 11 години.

Попитахме го, какви са основните разлики между неговия ден преди и сега. “Еволюцията” - каза многозначно той – “Това, че съумях да се развивам в правилната насока, че клиентът ми има все повече вяра и вече ме пита какво му трябва, без да чака аз да му го предложа.”

В салон Vogue Vision всеки ден от тези години е минал под знака на безрезервно уважение към клиентелата и неподправеното отношение в екипа.

“Последното нещо, което бих искал, е някой от хората, с които работя да ме възприемат различнопоставен. Придържаме се към естественото поведение, и лоялността идва от това, че сме преди всичко приятели. Подхождам с повишено внимание, защото един професионалист избирам не само заради работата, но и заради личността му.”





12:30
Във Vogue Vision вече има доста красиви дами, под елегантно приглушените лъчи на януарското слънце и грижата на добронамерено усмихнатия персонал.

Актрисата от Народния театър, Биляна Петринска, днес е намерила свободен момент, за да освежи хитовото си за последния сезон френско каре.

В списание “Тенденции” - още един проект на Митко Дамов - е поместена същата прическа, в бледо рус цвят.

“Ето това е моята” – усмихва се Биляна, и с пожелание за много хубави неща отлита към репетиции.

В силуета й блестят техниката и линията, постигнати от Митко. Напълно съответстват на тези от статичния образ, роден в столицата на модата – Париж.

В свежата атмосфера на салона за красота и самочувствие кипи чиста и на пръв поглед толкова лека работа. Сякаш всеки е оставил отрицателния багаж още на входа.

“Един ден на Митко?!” – възкликва една от красивите дами - Винаги съм имала чувството, че целият го прекарва с клиентите си. С него наистина усещаш, че ти си от значение, твоето усещане, обгрижване и душевно удоволствие”.

Цяла стена на рецепцията се е превърнала във витрина за продуктите от последно поколение на La Biosthetique.

“Сметнах, че Biosthetique въплъщава необходимата за нашите клиенти уникалност и ексклузивен подход. Всичко, което се случва тук, е посветено единствено на клиента, така че той да получи най-доброто възможно с най-добрата известна марка и най-добър реален ефект. За мен клиента е по-важен от всичко и съм му благодарен за това, в което се превърнах през тези години.”

Тенденциите за новия сезон са пресни, пресни пристигнали от Париж и след като свършат с клиентите, Митко и екипът му ги разнищват до късно вечер.

“Линията за Пролет/Лято ’08 е креативна, асиметрична, без връзка или последователност на техниката. Цветовете са топли, в светлата палитра на охрата. Кичурите – повече като проблясъци или ефект на светлината, падащ на определени места”.

Тази вечер обаче е различна. Утре Митко пътува за Македония, където има сериозна перспектива за разширяване на дейността. Преди да се събуди в 7 сутринта му предстои активна вечер.





17:30
Излиза със свои съмишленици, за да обсъди стратегиите в по-лежерна атмосфера. Музиката, която цял ден звучи около него, продължава в същия натурален дух, в Brasserie.

Вино, червено, Мерло, е неговото. Не е много по алкохола, но признава благородството му, особено това на виното.





Там, през прозореца към релаксиращия двор на Brasserie, слънцето се скри.

Изминалият ден се означи в календара с плюс. Вечерта посрещна това настроение на коктейла на Първа инвестиционна банка.

По-късно - на рождения ден на неговия учител и голям приятел Тодор Тодоров.

А после в седем?
“Радвам се, че тръгвам толкова рано, така ще мога да уловя подходящия момент”.
Така е, утрото е по-мъдро от вечерта, но и по-познавателно.

More All fashion