Следва

Ревюто на Knapp и Антония Йорданова веднага след него

Back to the future: От София Лорен до Херцогиня Катрин или Temperley London Resort 2013

Британската дизайнерка Алис Темпърли и нейните рокли (защото предимно в тази част тя е най-силна) следват както ...

All fashion преди 11 години

Британската дизайнерка Алис Темпърли и нейните рокли (защото предимно в тази част тя е най-силна) следват както обикновено класическите линии от емблематични десетилетия 20-те, 30-те, 40 те и т.н, като този път вдъхновението идва от Южна Франция и нейните сексапилни жени икони през 50-те и 60-те години на миналия век.

София Лорен е жената, която най-силно влюбва Алис в това време, а резултатът при Resort 2013 е една лека, много женска колекция, която първоначално не ни впечатлява, но после оставаме с усещането за нещо добре обмислено и много добре изпълнено, което ще стои прекрасно на червения килим.

Роклите са в ярко червено, крем, черно, тюркоаз и синьо, пристегнати в талията в стил Диор и неговия New Look, като акцентите тук са много украса от дантела или друга женствена материя и брошките, които са фиксирани върху талията. Сред една поредица от класически красиви рокли обаче ни изненадва страшно приятно заради своята елегантна простота мъжкият костюм в чисто бяло - неочаквано, но много ефектно.

А дали ще видим принцеса Катрин, която не веднъж е обличала Temperley London при своите кралски ангажименти, в подобна мъжка инспирация като този бял костюм - може би съвсем скоро!

 

More All fashion