Следва

Сватбената рокля на Анджелина Джоли в точно 20 варианта

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Да, има нещо в нея, има идея да разчупи стандартите, но всичко е някак предвидимо и не толкова смело, колкото ни се иска...

All fashion преди 11 години

Рекламната кампания на Марк Джейкъбс за колекция есен-зима 2012 – смесица между стила на Тим Бъртън и Джамирокуай

Рекламните ходове на Марк Джейкъбс не веднъж са имали небивал успех, дори и появата му с черната дантелена нощница на Met Gala си имаше користната цел. И този път дизайнерът с татуировките успя да ни изуми с кадрите за рекламната кампания на собствения му лейбъл Marc Jacobs.

Кампанияta за есенната му колекция силно ни напомня откачения стил на режисьора Тим Бъртън в комбинация със слабостта към големите шапки на Джамирокуай.

И двете заедно определено правят една странна комбинация, която е постигната от тъмните сенки и бяло лице на моделите, заедно с огромните причудливи шапки.



Да, има нещо в нея, има идея да разчупи стандартите, но всичко е някак предвидимо и не толкова смело, колкото ни се иска.

Жертвоприношението с Birkin



Знаем, че всичко е позволено в името на изкуството, или почти всичко, що се отнася до мода. Явно на това мнение е и фотографът Тайлър Шийлдс, който заснема подпалването на чанта Birkin и буквално унищожаването й. Въпреки че е изключително добра реклама – знаем, че и антирекламата си е реклама – отзивите към нея са негативни и има защо.

Скандалният фотограф жертва култовата чанта за 100 000 долара, но не милеем толкова за самия Birkin, колкото за липсата на смисъл в този пърформанс. Да инвестираш в изкуство е едно, но да инвестираш в един акт на жертвоприношение, пък бил той и наречен художествена "творба", си е чиста подигравка с парите, вложени в създаването й. 

Салма Хайек е само цвят лилав



Красивата актриса, съпругата на собственика на компанията PPR (конгломерат от луксозни брандове), която харесваме заради натуралната й прелест, този път се е спряла на рокля, която изобщо на пасва на фигурата й.

Пищната горна част на тялото й е подсилена с акцент в раменете, което я прави едра и несъразмерна, а яката скъсява шията й, което пък оптически я прави още по-ниска.

Роклята е Bottega Veneta и ако Салма трябва да е ходеща реклама на модните марки на мъжа си ( е собственик на марките GUCCI, BOTTEGA VENETA, YVES SAINT LAURENT, ALEXANDER MCQUEEN), примерът й не е добър. 

Цензурираха Кейт Мос



Миналата седмица се проведоха наградите за млади таланти в модата на лейбъла Mango и по този случай топ моделът Кейт Мос даде интервю, в което разкрива, че според нея най-грандиозно шоу прави дизайнерът Джон Галиано. Незнайно защо обаче всяка втора дума на Кейт е изтрита и дори едва разбираме, че тя всъщност се възхищава на Галиано.

Честите паузи и накъсани фрази показват истински непрофесионализъм на британските ни колеги, а изрязаната част с Джон Галиано показва, че явно дизайнерът е недолюбван и от някои журналисти на Острова. Не се учудваме, той си е провокативен и скандален, но все пак съществува и недодяланото „изрязване” на неговото име от устатата на топмодела си е чиста цензура. Без да иска, Галиано създаде още един скандал!

Не е честно - Андерй Пеич изглежда страхотно в мини пола



В тази селекция е не защото по природа е мъж, а е приел окончателно образа на жена, а защото толкова много му отива, че цялото му завиждаме не съвсем благородно за хубавите крака, кариерата на топ модел и роклите на Жан Пол Готие и Живънши, които облича.

Просто не е честно мъж да изглежда по-добре в женски дрехи, отколкото ние бихме могли.
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 7 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.