Следва

Бойко Кръстанов се разплака в ефир

Who is she: 10 любими факта за Марая Кери

Марая Кери носи онзи истински неподправен талант, който в комбинация със сексапилна визия и чар е гаранция за сигурен успех...

People of art преди 11 години

Малкото момиченце от вчерашната ни загадка “Who is she?” отдавна е пораснало и се е превърнало в звезда от световна величина, любяща майка и съпруга.
Марая Кери носи онзи истински неподправен талант, който в комбинация със сексапилна визия и чар е гаранция за сигурен успех.

Ето кои моменти от нейния живот са ни любими:

1. Марая Кери е родена в щата Ню Йорк и е кръстена на песента "And They Called the Wind Maria" (букв. „И те нарекоха вятъра Марая“) от мюзикъла "Paint Your Wagon". Понякога се учудваме на родителите откъде им хрумват имена за децата им…

2. Има проблемно детство, което никак не си личи от снимката от вчера, но тъй като семейството й се състои от няколко раси, то е често обект на расистки обиди, враждебност и дори насилие. Това води до честото местене в областта на Ню Йорк. Напрежението води до развода между двамата родители, когато тя е на 3 години. Кери рядко има контакти с баща си, а майка ѝ работи на няколко места, за да може да издържа семейството.

3. Подобно на Бийонсе и други световноизвестни певици, и Марая се обръща към музиката от малка, като дори често отсъства от училище, заради опитите си да пробие на музикалната сцена. След като се премества в Ню Йорк става беквокал на певеца Бренда К. Стар.

4. Може би повечето от нас вече знаят онази легендарна история за пробива на Марая в музикалния бизнес. През 1988 Марая Кери се запознава с директора на Columbia Records Томи Мотола на парти, на което Стар му дава свое демо. Мотола го изслушал преди да си тръгне и бил много впечатлен. Върнал се на партито, за да намери Кери, но тя си била тръгнала. Независимо от това, той я потърсил и сключил договор за записи с нея. Звучи като истинска приказка.

5. Марая Кери, тогава на 23, и Томи Мотола, на 43, се женят през юни 1993 в Манхатън. За съжаление обаче така, както той й дава тласък в кариерата, така е и обсебващ съпруг. Кери и Мотола се разделят през 1997. Въпреки че представя на публиката имиджа за щастлив брак, в действителност певицата е емоционално и психично малтретирана от бившия си съпруг, който често описва като контролиращ. Разводът им става факт в края на следващата година.

6. Може би най-любимият ни албум на Марая - "Merry Christmas" тя издава в края на 1994. Той съдържа и написаната от певицата песен "All I Want for Christmas is You"- първият ѝ номер едно хит в Япония. Албумът се превръща един от най-успешните албуми, посветени на Коледа и този коледен хит е незабравим и до днес.

7. Песента "When You Believe", дует с Уитни Хюстън, записана към саундтрака на „Принцът на Египет“. Песента печели Оскар за най-добра песен и също се нарежда в листата с най-паметните песни на звездата.

8. Гордее се, че е носител на 5 награди Грами, освен това е единственият изпълнител с шестнадесет статуетки от Световните музикални награди. Поздравления!

9. През 2000 година на церемонията по връчването на Световните музикални награди, Марая Кери е обявена за певицата с най-много музикални продажби за хилядолетието. И има защо!

10. През 2008 година сключва брак с актьора Ник Кенън. Миналата година, май месец ражда близнаци момче и момиче. Според Ник Кенън първите, които научили за бременността на жена му, били първата дама на САЩ Мишел и президентът Барак Обама.

 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра