Следва

Дженифър Лопес идва с концерт в България, част от световното турне Dance Again

Бившите съпруги на богатите бивши съпрузи - Ивана Тръмп

Нейното истинско име е Ивана Зелничкова, родена е в днешния чешки град Жлин, северно от Прага. От малко...

People of art преди 11 години

Преди година Принц Уилям, престолонаследникът на Англия, и Кейт Мидълтън сключиха брак. Прогнозите за това колко ще издържи бракът им дойдоха след първото „Да”. Преди месец холивудските звезди Анджелина Джоли и Брад Пит се сгодиха официално след като са семейство от няколко години и имат три развода зад гърба си - Анджелина - два, Брад Пит - един. 

Точно когато темата за сватбите бе водеща цяла седмица във ViewSofia, един от най-богатите хора на планетата, създателят на Фейсбук, Марк Зукербърг, се ожени за приятелката си на скромна за възможностите му церемония и веднага след това последваха предположения колко може да му вземе невзрачната му жена, ако реши да се разведе с милиардера.

Когато говорим за сватба, особено щом в нея са намесени пари, власт и известност, неизбежно очакваме края на приказката, който, както животът ни учи, често идва с гръм и трясък.

Дали обаче разводът с богат и известен мъж не е все пак добра инвестиция не само финансова, но и имиджова? И колко прочути жени днес дължат славата и разкоша си на своите бивши?! А техният живот, оказва се, е по-интресен от този на съпрузите им във всеки апсект. 

В една нова поредица ще представяме точно тях - бившите жени на бившите си известни съпрузи. Защото животът не свършва след развода, особено когато имаш солидна доживотна издръжка. И първата е Ивана Тръмп, естествено! 



„В края на 80-те купих костюм от Кристиан Лакроа с рози и бродерии. Още ми става лошо, като си спомня за цената му. Веднага го подарих на музея "Метрополитен"
 

Всъщност нейният живот далеч не се изчерпва само с Тръмп. Още от малка тя има амбиции и заложби, които биха могли да я доведат до статут на милионер.

Брак # 1 или животът преди Доналд Тръмп

Нейното истинско име е Ивана Зелничкова, родена е в днешния чешки град Жлин, северно от Прага. От малко проявява интерес към спортовете, по-специално карането на ски. Този неин талант е окуражаван от родителите й и през 1972 година тя има шанса да замине извън Социалистическия блок с Олимпийският ски екип на Чехословакия. Тази й любов към ските продължава и след като завършва училище и благодарение на нея се запознава с първия си съпруг – професионалният скиор Джордж Сироватка. И той като нея е студент в Карловия университет в Прага, и участва в ски отбора на Чехословакия. След като завършва магистратура по физическо възпитание и езици, Ивана заминава при Джордж в Канада, където той отваря магазин за спортни и ски приспособления. Двамата пътуват като ски-инструктори, като практикуват спорт, в който са влюбени.

След няколко години в Монреал обаче, Ивана започва да иска кариера. Затова се записва в местната водеща агенция за модели. През лятото на 1976 година, когато се развежда със Сироватка, агенцията изпраща няколко модели в Ню Йорк, за да промотират Олимпийските игри, които по това време се състоят в Монреал.

През една съдбовна за Ивана нощ моделите влизат в пренаселен, луксозен ресторант, където незабавно са настанени на специална маса – комплимент от мъж на име Доналд Тръмп, син на виден магнат на недвижимо имущество.



Брак #2
Семейният живот като Тръмп

Двойката бързо става любима на папараци и медии. На 7 април, 1977 година вдигат пищна сватба и Ивана отново усмихнато обяснява как няма нищо по-хубаво от брака. 

Бързо се превръщат във водещи фигури на висшето общество и бизнеса в Ню Йорк през 80-те. През последвалите години след сватбата Ивана ражда три деца – Доналд Младши, Иванка и Ерик.

По време на брака си с Тръмп Ивана става вицепрезидент на Интериорния дизайн в Организацията „Тръмп”. Което означава, че е била отговорна за обзавеждането и дизайна на цялото имущество на компанията на съптуга й, а в последствие и президент на Plazza Hotel в Ню Йорк. Благодарение на работата си по него, тя е обявена за „Хотелиер на годината” през 1990 година. И може би това е зенитът на дейността й в организация „Тръмп”.

Разводът



Към края на същата година, тръгват слухове, че Доналд си има любовница – бивша Кралица на красотата в Джорджия – Марла Мейпълс. Докато семейството е на почивка в Аспен по време на Коледната ваканция, Ивана среща Мейпълс на ски-пистата. Техният скандал излиза в New York Post на следващия ден и през идната 1991 година Ивана наема известен адвокат и иска развод. Целта на адвоката е и да избегне клаузите от предварителния договор и да издейства колкото се може повече от общото семейно имущество в полза на пострадалата от изневярата съпруга. В съда обаче Доналд се съпротивлява, с битките по развода стават все по-ожесточени и се следят неотклонно от таблоидите.

През 1992 година разводът е факт, а чешката красавица прибира 20 милиона долара, семейната къща в Кънектикът на стойност 14 милиона долара, годишна издръжка от 350 хиляди долара, всичките си бижута, както и семейния имот в Палм Бийч.

Брак #3

Дали заради разбито сърце, или от страх от самотата, но Ивана веднага скача в нов брак – този път с италианеца Рикардо Мачузели. Бракът не успява дори да отбележи втората си годишнина, защото Ивана, която по това време вече притежава недвижими имоти, модна компания и няколко хотела, решава, че Рикардо не е на нейното ниво. Тя завежда дело на стойност 15 милиона долара срещу италианеца, като го обвинява, че нарушава клаузата за конфиденциалност от предбрачния договор.

Някъде по това време тя подновява отношенията си с единствения съпруг, с когото остава най-дълго-близо 15 години брак – Доналд Тръмп. Двамата отново стават приятели и според медиите Ивана все още го смята за мъжа на живота й. 



Брак #4

Съдбата обаче й дава още един шанс. На 53-годишна възраст тя среща Росано Рубиконди. Този път Ивана не бърза, а и в пресата всички започват да се обзалагат за бърза сватба ала Ивана Тръмп. Шест години това не се случва. Накрая Ивана решава - той е този, с когото ще остане завинаги. Поредната сватба на Ивана Тръмп този път засенчва всичките й предишни.

Най-големият подарък отново е от Доналд Тръмп, който този път присъства. Булката и младоженецът изглеждат щастливи, а медиите най-сетне пишат, че чехкинята е намерила своя нов Доналд.

Всичко това днес е история. Само четири месеца след пищната сватба Ивана обявява развода си. Причината е, че Росано искал да живее в Маями и да работи в Милано. Ивана пък си оставала нюйоркчанка, а и бизнесът и семейството й били там. Ивана Тръмп и този път не се трогна и съвсем като една поостаряла Скарлет О'Хара си хваща нов любовник и заминава да се утешава в Париж.

Връзка с много по-млад мъж #1 

В крайна сметка когато си богата и не ти пука на колко години си, първото, което правиш след пореден развод е да си хванеш 22-годишен французин. Точно това прави чехкинята. Този път за една нощ в Париж неин компаньон е бил Джон Дейвид Дери. По същото време на италианска земя, съпруг номер 4 Росано Рубиконди целува друга жена. Всичко това само ден след като говорителите им оповестяват, че Ивана Тръмп и Росано се разделят. Типично за Холивуд Ивана не жали средства и време за тази раздяла. Тя просто отсича и с маниер на разглезена богаташка се качва на личния си самолет за Париж.



Връзка с много по-млад мъж #2

Наскоро медиите я хванаха с поредното й младо гадже, въпреки че е на 63, на плаж на Карибите.

Щастлива с трите си деца, Ивана твърди, че страстно обича ролята си на майка и домакиня, макар че често се налага да работи много. Обикновено се прибира от парти в 1 или 2 ч. през нощта. След 4 часа сън се събужда и преглежда имейлите и факсовете си, започва работа, а после прави закуска... Годишно Ивана изнася приблизително 60 лекции в САЩ и Канада. Пред около 10 000 жени тя говори на теми „Развитието на жените” и „Жената в новото хилядолетие”.


Ивана и Доналд Тръмп с дъщеря им Иванка

Въпреки че винаги е направена съвършено от цял куп стилисти, тя често, когато е далеч от камерите и фотообектива се разхожда без грим и с коса, хваната на конска опашка. Обича ролерите, водните ски и упражненията за поддържане на тялото. Първата й луксозна покупка е апартаментът й в Монреал, а тази, за която още съжалява: „В края на 80-те купих костюм от Кристиан Лакроа с рози и бродерии. Още ми става лошо, като си спомня за цената му. Веднага го подарих на музея "Метрополитен".

С такъв живот, с ръка на сърцето можем да кажем, че дори да е в графата „Бившите”, Ивана Тръмп все още знае как се правят милиони и да се радва на всеки миг. С парите от всичките си мъже, разбира се!
 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра