Следва

Back to The Future – Просто Gucci Resort 2013

Какво ново - Нов филм за живота на Ив Сен Лоран

Животът на големия френския дизайнер Ив Сен Лоран ще бъде филмиран в предстояща продукция, съобщи WWD...

All fashion преди 11 години

Животът на големия френския дизайнер Ив Сен Лоран ще бъде филмиран в предстояща продукция, съобщи WWD преди дни. Режисьорът на филма, който ще се фокусира върху драматичната любов на Ив с партньора му Пиер Берже, продължила цели 50 години, е Джалил Лесперт, френски актьор и сценарист, който е получил одобрението за снимките от самия Берже.

Авантюрата на една от най-емблематичните двойки на 20-ти век започва през 58-ма година и се превръща в нещо неразрушимо, истинско. Оттогава Пиер и Ив правят всичко заедно. Берже създава модната къща Yves Saint Laurent и я управлява успешно до продажбата й на PPR през 1999 година. Дори и да живеят в различни апартаменти от 1977 година, това пак не успява да ги раздели, прави го смъртта на Сен Лоран през 2008-ма.

Това не е първият филм за любовта на Пиер Берже и френския дизайнер, който прави една от най-красивите революции в модата като дава на жените свободата, сексапила и мъжкия костюм. Миналата година Пиер Торетон, зет на актрисата Катрин Деньов, режисира документалния "Луда любов", посветен на тази необикновена среща между двама титани - единият с гениален творчески ум, другият с безупречен бизнес нюх.

Виж още:
YSL пролет-лято 2012. Пълната колекция на Стефано Пилати директно от Париж
Животът на Ив Сен Лоран в книга

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.