Следва

Черупката на Cosmolite

Кой е следващият в поредицата? H&M и ...? Maison Martin Margiela!

"Дали да вярвам ..." , се пееше в една отдавнашна песен, отговорът на чийто рефрен в случая е Да, да ДААААА! Или поне с много голяма вероятност да...

All fashion преди 11 години

"Дали да вярвам ..." , се пееше в една отдавнашна песен, отговорът на чийто рефрен в случая е Да, да ДААААА! Или поне с много голяма вероятност да.

(на снимката горе  Maison Martin Margiela Spring Summer 2012)

На хоризонта се задава истинска фешън буря, защото този път заподозрените са Maison Martin Margiela! 

След невероятните колаборации на шведската фирма в последните няколко сезона, най-любими сред които тези с Lanvin, Versace, Stella McCartney, Jimmy Choo и последно Marni, новината за поредната доза фантастична мода, която ни предстои, включва името на френския лейбъл Maison Martin Margiela.

Маржела е най-новото попълнение в редиците световни дизайнери, които решават да произведат висока мода на ниски цени в рамките на сътрудничеството с масов бранд. Говорител на шведския гигант е отказал да потвърди слуховете, но, както обичайно се получава, те най-вероятно ще се окажат чистата истина. И това е вълшебно.

В недалечната 1989 тайнственият Мосю Маржела създава модната си къща. Изгражда репутация на изключително креативен артист, прочут с напълно нетрадиционните си, шантави дефилета, след които никога не се показва на сцената и не дава интервюта. Името на марката е синоним на скъпия минимализъм и сюрреалистичния вкус в облеклото.

Днес контролния пакет акции в Maison Martin Margiela се държи от Ренцо Росо, италианецът, който стои също и зад Diesel и DSquared. Известен е с почина си всички колекции, които се произвеждат от марките, да са дело на вътрешнофирмен екип.

Абсолютно сигурно е, че колекцията на MMM за H&M ще взриви модния свят. Какво точно ще включва, предстои да разберем. Но дотогава, а времето минава толкова бързо, ред спиращи дъха модни вдъхновения от последните колекции на бранда.



Maison Martin Margiela Пролет-лято 2011



Maison Martin Margiela Пролет-лято 2012



Maison Martin Margiela Есен - Зима 2012



Maison Martin Margiela есен - зима 2011



Maison Martin Margiela Пролет-лято 2011



Maison Martin Margiela есен - зима 2010


Виж още:
Есенна соната - Пълната колекция на H&M есен-зима 2012
Marni за H&M по света. Навременната реакция на фешънистите или кой какво носи от колаборацията
Кой какво си купи от H&M или шопинг еуфория от VIP-откриването на първия им магазин България
 

More All fashion