Beardyman потвърди участието си на ParkLive

Най-добрият английски бийтбоксър Beardyman и шотландският DJ и продуцент Hudson Mohawke потвърдиха участието си на ParkLive...

 Най-добрият английски бийтбоксър Beardyman и шотландският експериментатор Hudson Mohawke потвърдиха участието си на третото издание на фестивала ParkLive, което ще се проведе на 6-ти и 7-ми септември в парковото пространство до Терминал 2 на Летище София.


Зад псевдонима Beardyman или „човекът с брадата” е скрито името на Darren Foreman - един уникален откривател, пренесъл бийтбокса в ново измерение. Вече десет години Beardyman не спира да изумява с изпълненията си, а BBC го определят като „Повелителят на звука и бийта”. И това не е случайно. Може да го видите как имитира Елвис Пресли, при това облечен в костюм на маймуна, просто да готви в някое телевизионно шоу, докато експериментира с бийтбокс и как участва в благотворителен детски хор. И това е малка част от имиджа на Darren Foreman. Магията, с която превзема публиката изглежда съвсем обикновена, но това е само привидно. Само с помощта на гласа си Beardyman създава бийтове и мелодии, след това ги надгражда, за да зазвучат като цели парчета и всичко това тече в реално време. Невероятното му умение и способността да подлудява тълпата го отвеждат до разнородни събития - от гигантският дръм’н’бейс фестивал „Slaminn Vinyl” – до детсктите концерти “Young Voices”, които се провеждат на големите стадиони в Англия. Участвал е на една сцена с имена като Blondie, Groove Aramada, Jazzy Jeff, Sly & The Family Stone, Grooverider, Nextmen, Foreign Beggars и много други. Никой не остава изненадан когато през 2006-та печели титлата UK Beatbox Champion, а през 2007 става първият бийтбоксър в историята на Англия, който дублира постижението си. Подобно на родния ни SkilleR, Beardiman е прецедентът в бийтбокс културата на Острова. Сравняват го с Bobby Mcferin, но във вариант на човек взел LSD. За да се убeдим в това, ще трябва да го видим и чуем на ParkLive Fest 2012.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.