Следва

We love: Лятната деним колекция на Bella Dahl

American Apparel: Майката на похотливата реклама този път с гей провокация

Брандът oтново е на ръба на провокацията и на границата на разбираемото и масовия вкус...

All fashion преди 11 години

Новата рекламна кампания на американския моден гигант American Apparel отново е на ръба на провокацията и на границата на разбираемото и масовия вкус.
 

Вече определено не се изненадваме толкова от скандалните решения на компанията, но и съвсем не крием, че по този начин от бранда държат интереса ни буден дълго, след като сме видели някоя от кампаниите им. Дали ще е гола жена до кръста, яхнала кон или момиче в прозрачни бикини, което показва необезосмения си венерен хълм, това си е техният запазен начин да ни провокират и да се продават и е факт, че определено им се получава.
 

Сигурно ти е интересно да разбереш какво са ни подготвили този път? Ако си спомняш Айсис Кинг, може би ще се сетиш за какво става въпрос, а ако не, само ще ти кажем, че това е първият транссексуален модел, явил се на конкурса America’s Next Top Model. Айсис може и да не успя да спечели договор с модна агенция от предаването, но за сметка на това от American Apparel я поканиха за свое лице в чисто новата им кампания, насочена именно към правата на хомосексуалистите.
 

В партньорство със сдружението "Гейове и лесбийки срещу клеветата" (GLAAD), скандалните производители на облекло пуснаха поредица от тениски с щампи, които гласят от "Легализиране на гейове!" до "Да си гей е ОК!", които, освен от обикновените потребители, които ще могат да си ги закупят, ще бъдат носени и на предстоящата гей-манифестация организирана от GLAAD , която се очаква да обхване цялата страна.


"Решението на "American Apparel" да включи транссексуални модели в кампанията си е един много смел ход, който заслужава да бъде похвален.", заяви президентът на GLAAD Хеrдън Градик. "Освен това посланието на кампанията "Да си гей е ОК!" ще достигне до милиони хора, част от които ще подкрепят равенството."
 

American Apparel вече разпространиха провокативното си послание и то може да бъде видяно навсякъде - по билбордове, автобуси и спирки. А докато всички успеят да го видят и да изразят своята позиция по въпроса, ние ще помислим върху предстоящата изненада от бранда. Защото винаги има и следващ път.
 


 

More All fashion