Следва

Дизайн за вдъхновение: Правилата на спалнята

Необикновен черешов кейк

Това не е просто кекс - това си е богата, ароматна и зашеметяваща торта. Тя освен вкусна е и обилно овкусена с рубинено червени захарасони череши... Ммм, вкусно и напълно подходящо за сезона!

All About Life преди 11 години

Този петък изпълняваме желания! Вчера си пожелахте черешов кейк, днес го правим в най-лятната сладка рецепта. 

Това не е просто кекс - това си е богата, ароматна и зашеметяваща торта. Тя освен вкусна, е и обилно овкусена с рубинено червени череши... Ммм, вкусно и напълно подходящо за сезона!

Нужни продукти:

225 гр. крема сирене, на стайна температура
225 гр. масло, на стайна температура
300 гр. пудра захар
1 1/2 ч.л. екстракт от ванилия
4 яйца
280 гр. обикновено брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1/8 чаена лъжичка сол
170 гр. череши, нарязани на половинки
4 супени лъжици брашно
60 гр. натрошени орехи

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 170 градуса. Разбийте крема сиренето, маслото, захар и ванилията до гладка смес, след това в отделен съд разбийте и яйцата и смесете внимателно двете неща.

Пресейте заедно 280 гр. брашно, бакпулвера и солта и ги сложете в горната смес. Смесете почистените череши с 2-3 с.л. брашно и с още толкова захар, разбъркайте и също ги поставете в сместа. Намаслява се кексова форма и се поръсва с орехи, така че да покрият цялото дъно. след това се изсипва сместа. Пече се около 75 минути, след което се изважда от формата и се остава да изстине.
 

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.