Следва

Who is he?

Who is she: 10 любими факта за Брук Шийлдс

Красавицата от днешната ни загадка “Who is she?” отдавна вече не е тийнейджърката, която взриви света с еротика...

Други преди 11 години

Красавицата от днешната ни загадка “Who is she?” отдавна вече не е тийнейджърката, която взриви света с еротика в сериала "Синята Лагуна", но за сметка на това е много по-красива и женствена от всякога. Тя е на 46 години, има две дъщери и се казва Брук Шийлдс.

А ето и още няколко любопитни факта, които знаем за нея:

1. Брук започва професионалната си кариера, когато е едва на 11 месеца. На 3 г. тя вече е модел.

2. Първата си роля тя прави, когато е на 12. Филмът е "Pretty Baby", а там тя играе проститутка.

3. От Келвин Клайн си харесват Брук заради еротични сцени във филма "Синята Лагуна" и тя става тяхно лице. С репликата "Искаш ли да знаеш какво има между мен и моите Келвин? Нищо!” тя поставя скандален рекорд за Холивуд - за най-млада звезда, появила се в провокативна рекламна кампания.

4. След появата си като слаба и стройна тинейджърка, Брук отива в колеж, където качва около 15 килограма.

5. На Брук не й се налага да "спи" с някого, за да пробие в Холивуд, затова си позволява да изгуби девствеността си, когато е на 22 и е вече известна.

6. Слуховете твърдят, че Андре Агаси е първият мъж в живота на актрисата. Връзката й с тенисиста се оказва бурна, непостоянна и трудно преодолима. Двамата се женят през 1997 година на пищна церемония за милиони долари, но две години след това се стига до развод. Според легендарния тенисист актрисата не го подкрепяла достатъчно и това била една от основните причини за тяхната раздяла.

7. През 2000 година на 35 години Брук среща писателя Крис Хенчи и се омъжва за него. Ражда му две дъщери и публично признава пред целия свят, че е в ужасна следродилна депресия.

8. Шийлдс има множество награди и признания. Многократно е номинирана за Златен глобус, печелила е пет награди "People's Choice" – за любима млада актриса, както и за най-добра актриса в сериал за 1997 г., а през 1999 г. Шийлдс получава награда Genii за най-добра телевизионна актриса. Но освен всичко това, тя е носителка и на наградата за "най-забавна и безстрашна актриса" от списание "Космополитан".

9. Шийлдс усилено защитава правата на децата и образованието и е говорител на кампанията на Тъпъруеър "Верига на доверие".

10. Днес Брук, често определяна като една от най-красивите жени на планетата, няма какво да крие. Дори и без много значими роли напоследък, тя си остава все така известна. Може би просто защото в света на Холивуд тя остана откровена до край.
 

More Други