Следва

Колекцията на Blame есен-зима 2012/13 и какво точно й липсва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Мъжете на американския дизайнер Thom Brown пролет-лято 2013, представени на Мъжката седмица на модата в...

All fashion преди 11 години

Клонингите на Thom Browne пролет-лято 2013

Мъжете на американския дизайнер Thom Browne пролет-лято 2013, представени на Мъжката седмица на модата в Лондон миналата седмица, на която предстои да направим пълен разбор, не са така остроумни и забавни, колкото очаквахме да бъдат, предвид колекция есен-зима 2012/13.

Иначе пърформънсът е готин - мъже, и то много, в автобус, насред Лондон, с прически сресани в една посока... нестандартно е, не е типичното ревю с декори и столчета с имената на всеки. Но идеята на дизайнера да ги представи облечени в едни и същи костюми, строени пред автобуса в права редица като нацистки офицери, въобще не ни допада.

Твърде вероятно е Браун да е искал да наблегне именно на това, че мъжката мода има голяма нужда от дизайнери индивидуалисти, но ако това е бил своеобразен негов протест, по-добре да бяха просто голи или пък по бели гащи, защо не!

Със сигурност щяхме да ги харесаме повече!

Правилната рокля, грешната прическа



Пенелопе Крус е "muy caliente" нa премиерата на филмa "За Рим с любов" на великолепния режисьор Уди Алън в Лос Анжелис. Роклята с кристални декорации, допълнена със златен колан, на Майкъл Корс, сандалите с каишка на глезена и клъчът Roger Vivier правят Пенелопе и нейната фигура прекрасни. Но горещата испанска актриса е избрала най-неподходящата прическа, състаряваща я с поне 10 години от сегашните й 38. Силно издуханата назад коса плюс мокър ефект подчертават лицето и всичките негови недостатъци и точно затова тази прическа е за възраст не повече от 25 години.

Нямаме нищо против секси вида на мократа, сякаш току-що излязла от под душа коса, но категорично не и в този случай, не и с тази рокля!

Виж още за филма на Уди Алън "На Рим с любов" тук>>

Blame Fall 2012





Това са двойка берлински дизайнери, които около пет години работят за големи марки в модния дизайн като Marc Jacobs, Hugo Boss, Michael Michalsky и Preen. Казват се Büren и Sonja Hodzode и опитът им ги насочва към идеята да създадат собствен лейбъл, който да нарекат Blame, и той да отразява личната им концепция и визия за дизайна. Снимките тук са от каталога им есен-зима 2012/13 и въпреки изчистената от детайли, макар и не изцяло, колекция, минимализмът винаги печели, нещо в линията, цветовете и отделни артикули от нея много ни смущава.
 

Първо, може би, ни притеснява липсата на някакъв конкретен силует, линия, по която да се движи формата и кройката на роклята, панталона и всичко останало. Второ, липсата на някакъв силен цвят, който да се отличава – например – шоколадово, но наситено, или пък дълбоко черно, а всичко е сякаш „измито”, или още по-лошо – създава илюзията за „избеляло”. И трето, тези ретро дължини на полите и роклите, които са пръст над или пръст под коляното, и абсолютно прави, са ужасяващи за всяка красива фигура.

И все пак, не сме категорични, че с добър стайлинг например едни кожени гащи в шоколадово няма да стоят фантастично в гардероба ни, но като цяло колекцията не впечатлява с особен почерк, което е жалко с този хубав опит зад гърба им.

Виж всички снимки тук>>

Войната между Condé Nast и Карин Ройтфелд започва



Пиарът на Карин Ройтфелд по повод пускането на нейното собствено списание през септември започна да дразни бившия й работодател, издателят на Vogue и още десетки емблематични модни заглавия, Conde Nast.

Клюката твърди, че някои от най-оборотните фотографи в момента са били предупредени да не работят с предишната шефка на френския Vogue по проекта й CR Fashion Book, кръстен предвидимо на нея, иначе имената им повече нямало да се появят в модната библия.

Славни имена като Марио Тестино и дуото Мерт и Маркус също са станали неволни участници в битката, разпитани щателно от Conde Nast за намеренията им и това дали няма да помагат на приятелката си госпожа Ройтфелд, и им се напомнило не съвсем приятелски, според вестник NYPost, че имат железни договори с Vogue.

Конкуренцията е жестока, както навсякъде, но е жалко да откриеш, че aхилесовата пета на една цяла империя, каквато е издателството, е жена, която въпреки старателно обгрижвания имидж и приятелските връзки с куп влиятелни личности, не би могла да се мери с мащабите на Conde Nast, нали?

Единственото, което би могло да се постигне от тази офанзива, е да се увеличи още повече популярността на Карин, а тя и без това й носи целия успех!


Ким Кардашян в рокля Stella McCartney



И друг път сме виждали роклята с прозрачен тюл на точки Stella McCartney и то върху не малко красиви и известни холивудски актриси, но нито една от тях не посмя като Кардашян да сложи бельо, наподобяващо комбинезон, което да развали цялата елегантност на модела.

И не е само бельото, кошмарен е гримът й, както и обувките, с които е съчетала всичко.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.