Следва

Сутрин в 7 точно с Димо Димов

Сутрин в 7 точно с Алекс Раева

Александра Раева е позната на всички с мощния си глас, червената коса и готин поглед. През последните...

People of art преди 16 години

Александра Раева е позната на всички с мощния си глас, червената коса и готин поглед.

През последните няколко месеца завърналата се в медийното пространство с марката "Aggata" (за реализирането на която, си партнира с братовчедка си Малена), целенасочената Алекс се труди неуморно от сутрин до вечер, защото знае какво иска и как да го постигне.

Денят на Алекс не започва точно в 7, а само с час закъснение.

"Противно на очакванията ставам в сравнително ранен час - около 8.30. Събуждам се по това време, въпреки че си лягам късно, поради факта, че вечер се налага да присъствам на различни събития. Предпочитам да не се излежавам до късно, защото съм много заета, а и когато ставам по-рано се чувствам бодра през целия ден".

Алекс се събужда с усмивка и първото същество, което вижда е малко кученце чихуахуа.

"Много обичам кучето си, много е забавно. По цял ден скача и си играе. Понякога нямам време да го разхождам сутрин и за това го взимам с мен в офиса."

9.30
Алекс се справя много добре с управлението на черното си BMW и бързо успява да стигне до работното си място, въпреки задръстванията. Преди да отиде в магазина на "Aggata" на ул. ”Уилям Гладстон” 50А, минава през "Onda".

Купува капучино гранде в голяма картонена чаша и след 5 минути вече е на бюрото с химикал и телефон в ръка.

"Не пия кафе, но винаги когато отивам в офиса, минавам покрай "Onda" и си купувам капучино в голяма картонена чаша. Харесва ми да пия капучиното си в офиса. Съвсем по американски. Вече ми е традиция".

Вече сме на мястото, където Алекс изкарва по-голямата част от деня си, а именно магазин ”Aggata”, където откриваме добра селекция от облекла, интересни дизайнерски решения, красив интериор и рядко мили служителки. Днес Алекс е в изключително добро настроение. Поздравява с широка усмивка, след което веднага се заема с организацията на предстоящото благотворително ревю.

Следва разговор с другата братовчедка - Биляна Раева, в който двете уточняват подробностите около събитието. Става ясно, че всички дрехи, представени на ревюто, ще бъдат продадени на двойна цена, а събраните средства - дарени за подпомагане обучението на децата от училище за незрящи „Луи Брайл”.

"Цял ден правя това. Говоря по телефона и организирам повечето неща, свързани с „Aggata”, от магазина. Много е напрегнато, но същевременно всичко е толкова вълнуващо и забавно".

11.30
Започва опаковането на дрехите, но не за ревюто, а за новия клип на Деси Добрева. Алекс е поела стайлинга на Деси за новото й видео и след дълго обсъждане на различните идеи и концепцията за визията на Деси, тръгваме към снимачната площадка.

С много куфари, щендери и кутии с дрехи, обувки и аксесоари, Алекс пристига в студиото. Епизодът прилича на сцена от готин филм. Трескава подготовка за клип. На Алекс много отива симпатичната конфигурация от телефон в едната ръка и ютия в другата.





"Трябва всичко да е изпипано до край. Аз съм максималист и се старая винаги всичко да бъде професионално и качествено направено".
След като вече Алекс е подготвила всичко за клипа, се връщаме в офиса, където продължава да изпълнява задълженията си.

Докато водим небрежен разговор за мода, в магазина влиза младо момиче и Алекс се втурва към него. Разбираме, че девойката си търси риза, но след 25 минути излиза с риза, колан, рокля и тениска.

"На хората им е странно да ме виждат тук, защото си мислят, че аз съм само рекламно лице на марката и не знаят, че всъщност тя е създадена вследствие на общата ни работа с моята братовчедка Малена. През повечето време аз съм тук и се стремя да общувам с клиентите, защото те са най-важни".

14.00

Време е за обяд, но се оказва, че Алекс не обядва. За сметка на това отива на фитнес в „The Gym”. Старае се да не пропуска тренировка. Споделя, че когато има повече време, ходи и на езда в конната база на „Хан Аспарух”, но днес е твърде натоварена и предпочита да потича на пътеката за половин час.

"Аз съм спортна натура. Обичам спорта и смятам, че е важно човек да поддържа тонуса си. Ходя и на ски през почивните си дни, защото наистина релаксирам сред природата".

След кратката тренировка отиваме в “Chervilo Beauty Box” - салона за красота, който Алекс посещава.





„Преди посещавах друг салон, но след като личният ми фризьор започна работа тук, се наложи да сменя мястото”, споделя с усмивка Алекс. Личи си, че не съжалява за промяната, защото обстановката предразполага към приятно изживяване.

Днес е ред на освежаване на цвета на косата и сешоар. От Алекс разбираме, че тя посещава почти всеки ден фризьора си.





"Реших да променя нещо в себе си. След различните цветове и дължини реших, че е време за една по-драстична промяна".

В един момент разговаряме за прически и мода, а в следващия Алекс сменя драстично темата. "Интересувам се от заобикалящия ме свят. Много е важно да знаеш какво става около теб, какво се случва по света. Радвам се, че работата ми позволява да пътувам много и да се срещам с най-различни хора и култури."

Алекс разказва, че купува платовете за своята марка от Италия и заради това доста често пътува до Милано. На въпроса ми какво си е купила последния път от Италия, Алекс се засмива. ”Какво ли не. Аз предпочитам да пазарувам от чужбина, но не за да се правя на важна, а просто защото ми излиза по-евтино да пазарувам един път в годината от Милано, отколкото да си купувам всеки ден нещо от София”.

Разказва също, че съвсем скоро се е върнала от Белгия и Германия, където е била сама по работа. От там си е купила няколко чифта обувки. Съвсем скоро смята да посети и Доминиканската република със свои близки приятели.

16.00
Студиото. Алекс знае всички преки пътища и стигаме до мястото на срещата за съвсем кратко време. Започва едно мерене на дрехи и обувки, Алекс отново глади и се тюхка над един ръб.





18.30
Вече са минали два часа и тя е приключила с подготовката за клипа. Присъстваме на снимките на музикален видео клип и няма как да не я попитам за нейната певческа кариера, след като тя стана известна в медийното пространство точно с музиката.





"Обичам музиката. Тя е моят живот. В момента записвам с Ясен Козев за собствено удоволствие, но същевременно работя и с Universal".

В моментите, в които Алекс не се грижи за визитята на Деси или не организира нещо друго свързано с предстоящото ревю на "Aggata", разговаряме за мода, музика, култура, изкуство, клубове или ресторанти. И няма как да е иначе, след като Алекс е израснала в семейство на артисти.

От темата на нашия разговор няма как да не се поинтересуваме от това кой е любимият й филм, кога беше на театър за последно, коя изложба й е направила най-силно впечатление, кой е любимият й дизайнер и кои са предпочитаните от нея клубове и ресторанти.





„Обичам различни пиано барове. Black Label, Chervilo,.. Любимите ми ресторанти са Mezze, Stars, Uno, Opera, Capitan Cook, Brasserie и Панорамата. Филмът, който мога да гледам милион пъти, е „Нещата, които мислих за нея, когато я гледах” с Глен Клоуз. Съвсем скоро бях на изложба в една малка частна галерия. Художникът е мой близък приятел, много талантлив - Антон Иванов. Спектаклите, които ми направиха силно впечатление наскоро, са „Вуйчо Ваньо” в Младежкия и „Чайка” на К. Азарян в Театъра на Армията.”

Преди да я оставим вечер в 7 точно, питаме Алекс от тук накъде.
"Всичко тепърва започва. След час отново ще съм в магазина, имаме фотосесия. Ще се снимам за корицата на "МАХ”. После може да отидем на клуб с екипа и с приятели, ако не сме твърде преуморени".

Дали Алекс ще отиде на клуб, или ще се прибере при малкото си кученце, ние не знаем. Но ден като този ни хареса. Прилича на нашите дни!

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра