Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Да или Не пареото като плажен аксесоар

Има обаче една особена тенденция, често прилагана на плажовете у нас, която например риалити иконата и гадже..

All fashion преди 11 години

Миналата седмица ти предложихме точно 5 визии за плажа, които постигаш лесно, а ефектът е изключително елегантен - цветната рокля, бялата риза, която магьоснически се превръща в каквото пожелаеш, секси туниката, хипарският гащеризон и късите гащи са идеалният начин да се „облечеш” там, където по презумпция всички ходят съблечени. Но от хотела до плажа винаги е готино да изглеждаш добре! Пък после събличай всичко, което ти пречи! 

Има обаче една особена тенденция, често прилагана на плажовете у нас, която например риалити иконата и гадже на Кание Уест Ким Кардашян ползва с практичната цел да прикрие умело размера на дупето си.

Пареото не е новост, но се използва често като алтернатива на всяка друга плажна визия, заради идеята, че криеш онова, от което те е срам само с едно завързване. За целта се използва голям копринен шал или широко парче плат, по възможност от лека и мека материя, които се завързват около кръста, понякога около бюста, което без съмнение идва от костюма на ориенталските танцьорки.

И все пак лятото трябва да е хипи, свободата да носим отрязаните от предната вечер шорти от стария деним, да обуем лек сандал и да завържем косата на небрежен кок или конска опашка е незаменима. Защо да крием тялото с парче плат, вместо да ходим голи (е, добре де по бански) като всички останали? И се замислихме каква е тогава практичната цел на т.нар. парео и дали пък един великолепен кафтан няма да свърши съшщата работа, а на всичкото отгоре стои красиво?

Кажи и ти? Приемаш ли пареото като плажен аксесоар, дреха, акцент или не?
 

Анкета

Харесва ли ти?

More All fashion