Следва

Ето го - Раф Симънс за Dior Haute Couture 2013

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Това са кадрите от рекламната кампания на Chanel есен-зима 2012/13, в която лица са моделите Линдзи Уиксъn...

All fashion преди 11 години

Линдзи Уиксън в рекламата на Chanel

Това са кадрите от рекламната кампания на Chanel есен-зима 2012/13, в която лица са моделите Линдзи Уиксън, Кати Нешър и Кора Емануел, а снимките са на самия дизайнер Карл Лагерфелд. Карин Ройтфелд пък се е погрижила да подбере и съчетае дрехите, с което се е справила добре, а и Chanel никога не са се нуждаели от главозамайващ стайлинг.

Това, което ни смути в кампанията на един от любимите ни лейбъли за идващата есен е само първият кадър /другите са ни по-скоро безразлични/ - този с Линдзи, в който изражението и позата й издават скука, неудовлетвореност и дискомфорт.

Гледайки я, имаме особеното чувство, че едрите бижута тежат повече, отколкото е очаквала, което й коства усилия, за да балансира тялото си и е надвило над емоцията и артистизма. Дали е било така, не знаeм, но чувството е кофти - вместо Chanel да ни накара да запеем, единственото, което излезе от устата ни бе: "Е, това ли беше!?"





"Ампутираният" крак на Даутцен Крус




Фотошоп отново изигра лоша шега на Vogue. Този път на китайското издание. Всички понякога грешат, но грешките, които се правят по време на работа с вълшебната програмка, водят до безумни резултати, направо изумителни. 

Разбира се, че снимките трябва да се обработят преди да бъдат публикувани и нямаме нищо против да не виждаме целулит, пори, белези или разширени вени върху списанията, които четем, но махането на цял крак си е истинско модно, естетическо и какво ли още не престъпление.

"Операцията" по отстраняването на крака на Даутцен Крус определено е действала по формулата "няма крак - няма проблем" и също като опитни хирурзи, колегите от китайския Vogue, просто са отстранили фактора-проблем.

Резултатът е очевиден.

Мъжете гладиатори на Версаче



Това са част от моделите на Донатела Версаче за мъжката колекция на Versace пролет  2013, представена в Милано преди седмица, и въпреки че ни показа съвършени рокли за Haute Couture в Париж, за които нямаме колебания, тази нейна дързост да сложи момчетата в костюми, инспирирани от гладиаторския вид на Ръсел Кроу в едноименния филм на Ридли Скот, ни дойде твърде смела.

Нямаме нищо против ексцентричните мъже, те на подиума трябва да са такива, най-малко пък имаме против гледката на голи хубави мъже по бельо, но приликата на моделите Versace с част от стриптийзьорския арсенал не ни дава мира.

А на теб?

Кейт Мос в Alexander McQueen



Никога не сме вярвали, че ще изречем думите "Кейт, това не ти стои", но ни се случи.
Прекрасната рокля на Сара Бъртън за сезон пролет-лято 2012 с великолепни кутюр елементи върху тялото на Кейт губи до известна степен от красотата и внушението си, което отдаваме най-вече на недобрия стайлинг на прическата на топ модела.

Косата на Кейт, и по-точно пическата, разваля гледката надолу, а тя е напълно и достатъчно главозамайваща, напълно в стила на Мос и нейния характерен glam rock шик.

Едно сешоарче нямаше да е излишно, но ние пак те харесваме, Кейт. 

Жизел Бюндхен във втората си колекция бельо









Най-богатият модел в света, момичето, което получава на сметката си по 50 милиона годишно от хонорари, пусна втора колекция бельо на собствения й лейбъл, която е добра, на поносими цени, с изключително разнообразие от цветове, кройки и материи. Това ни харесва!

Не ни харесва обаче, че Жизел, рекламирайки нейното собствено бельо (чети по неин дизайн), не ни убеждава, че да си в кожата на супер модела е толкова секси. Малко скучноватите, сковани дори пози, които иначе демонстрират убийственото тяло на Жизел, безизразният поглед и изкуствените зигравки като тази с перлите на врата са толкова предвидими, че чак извикват прозявка. Липсва им нещо, и то много. Може би намесата на някой силен стилист? 

More All fashion