Следва

Как да носим късите гащи КРАСИВО

Процедурите, които не бива да си правим през лятото

В хода на живота под действието на вътрешни (като пол, генетична даденост) и външни (напр. пушене, стрес..

преди 11 години

В хода на живота под действието на вътрешни (като пол, генетична даденост) и външни (напр. пушене, стрес, излагане на слънце) фактори се появяват определени видими промени във формата, размера и конфигурацията на лицето и тялото. След 20-годишна възраст, кожата започва постепенно да изтънява и започва все по-осезаемо да се налага използването на някои процедури с помощта, на които да се постигне дълготраен и видим ефект.

Някои от методите са агресивни, други не, но е факт, че все повече хора искатначините, които използват за да получат подмладен и свеж вид да имат кратък възстановителен период и да носят по-малко странични реакции. Какви да бъдат тези методи обаче, спрямо сезонът, в който се намираме, попитахме дерматоложката д-р Катя Паскова! Виж какво ни разказа тя: 

"Лятото е сезон, който създава все пак известни ограничения е естетическите процедури, които могат да се извършват. Понеже хората се разголват повече през този сезон е нормално да търсят по-усилено процедури, които се справят с премахването на целулит и оформяне на тялото.

Считам, че нашата клиника може да предложи едни от най-ефективните и същевременно безопасни за пациентите технологии. Новост за България е т.н. терапия Акустични вълни. При нея няма нарушаване на целостта на тъканите и тя без проблем може да се прилага и през лятото. Акустичните вълни са звукови вълни, които достигат на необходимата дълбочина в кожата. Процедурата е безболезнена и е базирана на механичното действие на акустичните вълни върху фиброзните нишки на съединителната тъкан. С годините съединителната тъкан се уплатнява губи еластичността си и "придърпва" кожата в определени участъци, което заедно с промените в мастната тъкан, води до познатата на всички портокалова кожа. Вълните излъчват на пулсове, създават вибрации и разхлабват и разрушават фиброзните стени. Това води до освобождаване на задържаниете в депата вода и токсини.

В случаите, когато има по-изразено отпускане на кожата и намалената еластичност може да се комбинира или самостоятелно да се приложи терапия с радиочестотни вълни Exilis. С помощта на специален накрайник и постоянен контрол на температурата, енергията се съсредоточава върху проблемните места, като така се осигурява максимален ефект, оптимален лимфен дренаж, синтеза на нов колаген, който възстановява елстаичността и здравината на кожата.

Несъмнено е, че човек може да получи максимален ефект от такива процедури, ако те бъдат комбинирани с подходящ хранителен и двигателен режим. Подходящи са за всички дами над 18, които имат целулит, леки натрупвания или отпуснатост в определени зони на тялото.

Що се отнася до лицето летният сезон не позволява по-агресивно третиране или процедури, при които има нарушаване на целостта на кожата. 

Когато става въпрос за максимално съхранение на младостта при дамите след 25 годишна възраст е желателно те главно да хидратират кожата си, като помощник за това може да им бъде мезотерапията. Тя помага да се премахне уморения външен вид на лицето, да се спрат процесите на стареене, както води и до цялостно подмладяване. Броят на процедурите е в известна степен ев зависимост от възрастта и цялостното състояние на кожата, но може да варира приблизително между 3-5 през 7-14 дневен интервал.

Поддържането на добрия външен вид за жени на възраст между 30 и 40 години също може да става в разгара на лятото. С радиочестотната терапия Exilis! С помощта на тази технология офобрена от FDA в САЩ, се постига безболезнено и ефективно стягане на кожата на лицето, обновяване на контурите, заличаване на финни бръчици и цялостно подмладяване. Подходяща е за всички типове кожа, като при н ея видимо се свиват колагеновите и еластичните влакна и се активира синтез на нов колаген. Процедурата е напълно безопасна, нежна и без възстановителен период, която подобрява действието на други естетични процедури. 

Освен гореспоменатите, сезонът също така позволява да се извършват процедури като поставяне на попълнители (филъри), инжектиране на ботулинов токсин, мезотерапия за цялостна хидратация.

В средната и долна трета от лицето основно се цели възстановяване на загубения обем. Това се постига, разбира се, чрез попълнителите. Изборът на филър и начинът на неговото поставяне се избира от специалист съобразно индивидуалните особености на всеки един. Многои често клинтите ни фокусират вниманието си към определена бръчка, без да обръщат внимание на промяната в контура. Имено туък е ролята на квалифицирания специалист да прецени кои точно части от лицето се нуждаят от корекция. Счита се, че жените след 30-годишна възраст е време да започнат да търсят професионалните ствети и помощ на специалист дерматолог.

Най-общо може да се каже, че 1-2 пъти годишно е напълно достатъчно максимално да се запази младежкия и свеж вид на кожата на лицето.

И последната процедура, която в разгара на лятото, искам да спомена като напълно възможна е лазерната епилация. Тя може да се прилага без проблем особено на по-закритие зони, тъй като тя е по-безопасна по отношение на слънцето в сравнение с фотоепилацията! Има няколко условия, които трябва да се спазват, за да предпазват кожа. но ако те се спазват, вероятността за възникване на проблеми е изключително ниска.
 

More from View Sofia

More