Следва

Б като Библия, Б като Блог

Ето го - Раф Симънс за Dior Haute Couture 2013

Сигурни сме, че най-чаканото модно шоу на сезона беше дебютът на белгиецът Раф Симънс и неговата първа...

All fashion преди 11 години

Сигурни сме, че най-чаканото модно шоу на сезона беше дебютът на белгиецa Раф Симънс и неговата първа колекция висша мода за модна къща Dior, която той представи в Париж вчера.

Резултатът е една ода за силуета на "пясъчния часовник", която Кристиан Диор налага през 1947 г. като new look и определя за най-красивата и модерна жена тази с тънка талия и пищен бюст, комбинирана с простотата във виждането на Симънс. Дизайнерът явно се старае да уважи и преоткрие всички традиции, въведени от котюр лейбъла.

Симънс започва с любовта на Диор към флоралните мотиви, използвайки я за връхните дрехи, и създава свръх леки дъждобрани в розово или оранжево и костюми в гълъбовосиво и морскосиньо с пръски в смарагдово-зелено и виолетово. A като цяло моделите му са едновременно разточителни и строги и пълни с радост от живота.

Освен от дизайнерските традиции на Dior, в колекцията има много и от стила на Симънс за екс поверения му лейбъл Jil Sander, като например меките пастели, минималистичните панталони, което е хубав знак - това е почерк, който трябва да си личи, който те прави уникален.

Като цяло това е една прекрасна колекция, която е много различна от всичко, поднесено ни от Галиано и назначените след него дизайнери. Ама много различна и много красива!

Кажи и ти какво мислиш!
 

More All fashion