Ето го - Раф Симънс за Dior Haute Couture 2013

Сигурни сме, че най-чаканото модно шоу на сезона беше дебютът на белгиецът Раф Симънс и неговата първа...

Сигурни сме, че най-чаканото модно шоу на сезона беше дебютът на белгиецa Раф Симънс и неговата първа колекция висша мода за модна къща Dior, която той представи в Париж вчера.

Резултатът е една ода за силуета на "пясъчния часовник", която Кристиан Диор налага през 1947 г. като new look и определя за най-красивата и модерна жена тази с тънка талия и пищен бюст, комбинирана с простотата във виждането на Симънс. Дизайнерът явно се старае да уважи и преоткрие всички традиции, въведени от котюр лейбъла.

Симънс започва с любовта на Диор към флоралните мотиви, използвайки я за връхните дрехи, и създава свръх леки дъждобрани в розово или оранжево и костюми в гълъбовосиво и морскосиньо с пръски в смарагдово-зелено и виолетово. A като цяло моделите му са едновременно разточителни и строги и пълни с радост от живота.

Освен от дизайнерските традиции на Dior, в колекцията има много и от стила на Симънс за екс поверения му лейбъл Jil Sander, като например меките пастели, минималистичните панталони, което е хубав знак - това е почерк, който трябва да си личи, който те прави уникален.

Като цяло това е една прекрасна колекция, която е много различна от всичко, поднесено ни от Галиано и назначените след него дизайнери. Ама много различна и много красива!

Кажи и ти какво мислиш!
 

Коментари: 4

I
IVTBlue (2012/07/19 / 22:47)
За мен това е хем твърде близко до традициите на Диор, същевременно обаче е доста нескопосано изпълнение. Първо: 70% от нещата са в черно Второ: няма никаква последователност в моделите и материите - някакъв хаос е това - от идеи и копия И трето: защо трябва да се опитваш да стъпиш в чужди, твърде добре отъпкани стъпки, вместо само да взаимстваш определени елементи и сам да пишеш историята.. В това отношение Диор си вкараха най-големия автогол на света като отстраниха Галиано - той е неповторим! И ако сравните неговата собствена първа самостоятелна колекция Haute Couture с тази в момента на Раф Симънс,ще разберете за какво говоря! Майсторите са си майстори, а аматьорите..са си аматьори.
V
Vintage queen (2012/07/05 / 17:14)
Съвършено близко до традициите на Диор като модна къща, мнг ми харесва!
M
Mili Vanili (2012/07/04 / 12:19)
Много коректен коментар, тривали.
T
trivallie (2012/07/04 / 10:14)
Мисля, че е прекрасно, че следва традицията на Диор - тази която и Сен Лорън, и Mark Bohan са следвали.. колекцията има и собствения почерк на дизайнера, както и това,което е емблема на Диор. Като цяло всяко парче от колекцията е съвършено и изпипано. Но, все пак можеха да се постараят малко повече с роклите.

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia