Следва

Остава на B’estfest в Румъния и Spirit of Burgas

Dub Pistols, Rodney P и DJ Vadim се присъединяват към ParkLive

Една от най-влиятелните британски дъб и реге формации Dub Pistols, в компанията на човека, проставил английския хип-хоп в световен мащаб - Rodney P, ще изнесат своето шоу на третото издание на ParkLive Fest.

Music преди 11 години

Една от най-влиятелните британски дъб и реге формации Dub Pistols, в компанията на човека, проставил английския хип-хоп в световен мащаб - Rodney P, ще изнесат своето шоу на третото издание на ParkLive Fest. Фестивалът ще се проведе на 6-ти и 7-ми септември 2012 в парка на Терминал 2 на Летище София.

Вече близо 20 години, Dub Pistols не спират да ни изумяват с невероятната си креативност и усет към новото и интересното. С петте си издадени албума и хиляди почитатели по целия свят, Dub Pistols винаги има с какво да изненадат, но винаги запазвайки познатата доза качество и хумор.

Музиката им влиза в редица касови филми като BLADE II, Bad Company и Mystery Man, както и в саундтраците на електронните игри Tony Hawk, Tigwer Woods PGA Tour, NBA, Fifa и Final Flight. Това, което обаче ги нарежда сред най-търсените формации, е невероятното им усещане за парти, за което получиха миналата година и наградата на DJ MAG “Best Live Act”.

Малко са бандите, които могат да възпламенят фестивалната тълпа така, както го правят Dub Pistols с тяхната елегантна смесица от ска, дъб, хип-хоп и електронна музика. Затова и са сред редовните участници на едни от най-престижните фестивали, сред които Glastonbury, Bestival, Glade, Beautiful Day, Rock Ness и Bloom. При гостуването си на Park Live, Dub Pistols ще бъдат придружени от Rodney P – едно от най-важните имена за британския хип-хоп, подпомогнал изключително развитието на този жанр през последните 20 години.



И въпреки големият си успех, на моменти дори комерсиален, Rodney P остава независим и ръководи свой собствен инди лейбъл. Работил е с имена като Bjork, Roni Size, Roots Manuva, The Nextmen, Dynamite MC , a през последните години се появява на една сцена с имена като Jay-Z, Alicia Keys, Jazzy Jeff и Mos Def.

Към музикалната селекция на ParkLive се присъединява и роденият в Русия, израстнал в Лондон и сега живеещ в Берлин – космополитният DJ Vadim. Познат до 2002 г. като един от артистите на Ninja Tune, той има издадени от влиятелния лейбъл, четири студийни албума и култовите за времето парчета The Terrorist, Your Revoltion и Its’ Obvious.

Последните му два албума са подписани от друг лондонски гигант – BBE Records, a в записите им участват редица артисти като Kathrin Deboer oт Belleruche, Skinnyman, Mr Thing и други. И въпреки, че повечето хора вкарват музиката на Dj Vadim в рамката на хип-хопа, самият той признава, че черпи вдъхновения и от други стилове като трип хоп, соулр фънк, реге, дъб и дъбстеп. Така, че повече от сигурно е, че сетът му на ParkLive ще е весел, шарен и танцувален.

Такава, каквато е и програмата на двудневния фестивал. На 6-ти септември ParkLive ще ни срещне Basement Jaxx, Pete Tong, Submotion Orchestra, Ben Westbeech, Beardyman, Hudson Mohawke и Dub Pistols feat. Rodney P. На 7-ми на сцената на ParkLive ще видим и чуем Paul van Dyk, The Herbaliser, Debruit, Henrik Schwarz и DJ Vadim.

Билети за третото издание на ParkLive могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим, както и от сайта на фестивала www.parklivefest.com.

Цената на промоционалните билети, които ще се предлагат до края на месец юли е 65 лв. за двудневен фестивален билет и 40 лв. за един фестивален ден.



Подробна информация за участниците във фестивала и всички новини около ParkLive може да намерите на www.parklivefest.com, както и на фен страницата във Facebook - www.facebook.com/ParkLiveFestival
 

More from View Sofia

More Music