Следва

КРАСОТА: Петте неща, които харесахме през изминалата седмица

Най-красивите лесни прически на Лято 2012 от топ коафьора Жоро Петков

Противно на съвсем ежедневната нагласа, в която ни вкарва лятото с гигантските си температури, а именно да...

Hair преди 11 години

Противно на съвсем ежедневната нагласа, в която ни вкарва лятото с гигантските си температури, а именно да ходим неглиже и да не се борим с прическата си всеки ден, днес си поиграхме на сложна и красива естетика защото вдъхновението с голямо В никога не е достатъчно.

Жоро Петков, един от най-добрите коафьори в столицата, работата на когото следим отдавна и с удоволствие, изработи и избра да ни покаже няколко прически, летни и горещи, от Лято 2012.

Косите са богати, пищни и страшно женствени, а защо да кажем НЕ на набрежността и да отделим нужното усилие и време на красотата си, ни разказа Жоро в специално посветено на темата интервю.

V. S. Защо избра точно тези три прически, Жоро? Не са ли прекалено сложни за жегата и бързането в града? Повечето читатели на View Sofia живеят в супер бързо темпо, как да стане комбинацията – красиви и пищни коси в режима на градския ден?
Ж. П. Избрах ги, защото чувството, че са много сложни е малко измамно. Всяка малко по-сръчна дама може сама да си направи всяка една от тях. Те са подходящи за лятото. Може да отидеш с тях на плажа, да излезеш вечер или да се разходиш по крайбрежната улица. Секси са и много, много женствени.

V. S. Разкажи ни как тогава да се превърнем в сръчни дами, а ние обещаваме да опитаме още довечера.
Ж. П. Ок, с удоволствие.



1-та прическа /с двете плитки/ е за дами с дълга коса. Косата се разделя на среден път. Изплитат се две плитки рибена кост, които са по цялото продължение на косата. След това се връзват и се омотават на малко кокче отзад, прикрепят се с фиби и фуркети и по този начин прическата е напълно готова.



2-та прическа /с розите/ става така: вечерта, след като сте се върнали от плаж, си измивате косата и я навивате на големи ролки. Докато се гримирате и обличате, косата е изсъхнала от лятната жега. Пускате навитата коса и добавяте няколко цветенца, които през деня сте набрали от съседната градинка и сте готови за парти.



3-та прическа: разделяш косата на страничен път. Отделяш горната част на косата. Останалата част я прибираш на опашка с гел, пяна или вакса. След това горната част на косата разделяш на страничен път отново и прилепяш двата кичура коса към опашката. Двата кичура ги омотаваш около ластика, за да не се виждат, и навиваш опашката с дебела маша, за да се получи игрива букла.

V. S. Красиво, но има и нещо още по-съществено – как ние, жените, трябва да поддържаме косите си през лятото?
Ж. П. Лятото е сезонът, през който косите се изтощават най-много. Затова ви препоръчвам да се заредите с цялата слънцезащитна гама продукти, която можете да купите от своите фризьори. Най-добре е косата да се пази и със сламени шапки, тюрбани, шалове и т.н.

Ако дамите са със светли или нетрайни цветове като медно, златисто русо, бежово русо, златисто русо, по-добре да изчакат и когато се върнат от море, тогава да се боядисват, а не преди това. Тъй като при първото измиване в морето почти целият цвят ще падне. Много е важно винаги да отмиват солената вода от косата си.

На плажа е важно косата да е максимално прибрана, може да е сплетена на плитка, на малко кокче или както ви харесва и винаги да бъде предпазена от шапка или нещо подобно.

Фотография: Костадин Кръстев – Коко
Грим: Бони, Нина Матейкова
Коса: Жоро Петков
Модели: Биляна Георгиева – Биба, Александра

More Hair